Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Στ. Ελλάδας ανακοίνωσε την έναρξη του Ευρωπαϊκού διακρατικού προγράμματος “EUnique”


Η Αγροδιατροφική  Σύμπραξη Στερεάς Ελλάδας, ανακοίνωσε την έναρξη του εγκεκριμένου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διακρατικού προγράμματος “EUnique”.  Η παρουσίαση του προγράμματος στους ενδιαφερόμενους έλαβε χώρα την Πέμπτη, 7 Απριλίου, σε ενημερωτική ημερίδα που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης με αναλυτική ενημέρωση επί του προγράμματος και διάλογο με τους ενδιαφερόμενους συμμετέχοντες επιχειρηματίες και εκπροσώπους φορέων, ενώσεων και συνεταιρισμών.


Το πρόγραμμα “EUnique”, είναι συνολικού προϋπολογισμού 1,3 εκατ. ευρώ, με δικαιούχο την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Στ. Ελλάδας και αφορά στην προώθηση των ΠΟΠ προϊόντων της Περιφέρειας τόσο στη Σαουδική Αραβία όσο και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με ολοκληρωμένο σχέδιο πολλαπλών δράσεων.


Το πρόγραμμα είναι τριετούς διάρκειας, η Ενωσιακή χρηματοδότηση είναι 80% ενώ το υπόλοιπο 20% θα καταβληθεί από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αποδεικνύοντας έμπρακτα τη βαρύτητα που δίνει η Περιφέρεια στη στήριξη των παραγωγών. Η ομάδα διαχείρισης του προγράμματος απαρτίζεται από τα στελέχη της Περιφέρειας Ρούλα Κεχρή, τον Πέτρο Γίγα και από τον Διευθυντή της Αγροδιατροφικής Μπάμπη Καραβά.

 Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, Αναστάσιο Βελισσαρίου:


«Τα τοπικά, παραδοσιακά προϊόντα ή τα προϊόντα προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης και προστατευόμενης γεωγραφικής ένδειξης (ΠΟΠ και ΠΓΕ) αποτελούν τυπικό παράδειγμα της προσπάθειας για τη δημιουργία μιας ισχυρής περιφερειακής ταυτότητας. Προς την κατεύθυνση αυτή, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με όχημα την Αγροδιατροφική Σύμπραξη έχει σημαίνοντα ρόλο στην εκπροσώπηση των Στερεοελλαδίτικων αγροτικών προϊόντων και επιχειρήσεων, αναπτύσσοντας πρωτοβουλίες περαιτέρω ανάδειξης των προϊόντων ΠΟΠ και ΠΓΕ. Τονίστηκε ακόμη ότι υποβάλλονται από την Περιφέρεια εντός του τρέχοντος μηνός νέες προτάσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή  για την προώθηση των τοπικών προϊόντων. Επιπλέον δράσεις σχεδιάζονται για την υποστήριξη παραγωγών και επιχειρήσεων με στόχο τη διεύρυνση του καταλόγων προϊόντων, ως προς την πιστοποίηση ΠΟΠ και ΠΓΕ».


Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη