Φθιώτιδα: Βρώμικη η θάλασσα στις Λιβανάτες


  ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ


περιοχής Λιβανατών Δήμου Λοκρών

10.4.2022

Α  Ν  Α  Κ  Ο  Ι  Ν  Ω  Σ  Η


Μετά από πολλές αναβολές, η εκδίκαση των υποθέσεων για τη ρύπανση της θαλάσσιας περιοχής των Λιβανατών ορίστηκε για τις 14-4-2022 (α’ φάση) και 9-6-2022 (β’ φάση).


Όπως είναι γνωστό, είχε ανατεθεί σε εταιρεία να κάνει τον έλεγχο για τον εντοπισμό παράνομων συνδέσεων λυμάτων στον αγωγό των ομβρίων της Δημοτικής Κοινότητας Λιβανατών, παρουσία των εκπροσώπων του Δήμου και της Κίνησης Πολιτών. Η έκθεση του ελεγκτή είναι καταπέλτης και τα στοιχεία είναι αδιάσειστα. 


Αδιάσειστα είναι επίσης και τα στοιχεία για τη ρύπανση και την υποβάθμιση της περιοχής στη συγκεκριμένη περίοδο, από 19-7-2016 έως 17-7-2019, με τα έγγραφα των υπηρεσιών, τις εκθέσεις της εταιρείας και τις μαρτυρίες πολιτών.


Παρόλα αυτά, κάποιοι προσπαθούν με διάφορα τερτίπια να ανατρέψουν όλα αυτά και να αποδείξουν ότι δεν συμβαίνει τίποτα. Έχοντας το νόμο με το μέρος μας και με απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, υπογραμμίζουμε ότι η στάση μας θα είναι ανάλογη των εξελίξεων.


Επαναλαμβάνουμε τέλος ότι, όσο οι συνδέσεις αυτές παραμένουν ανοιχτές, το πρόβλημα της ρύπανσης της θάλασσας και της υποβάθμισης του περιβάλλοντος θα υπάρχει. Την κύρια ευθύνη έχει η Δημοτική Αρχή και ο δήμαρχος προσωπικά, ο οποίος, δυστυχώς, παρακολουθεί το πρόβλημα ως θεατής αφήνοντας τους πολίτες «να βγάλουν το φίδι από την τρύπα» με αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις και με προσωπικό κόστος.


Πότε αλήθεια η δημοτική αρχή θα εκτιμήσει την αξία της καθαρής θάλασσας για την ποιότητα της ζωής και την υγεία των κατοίκων, αλλά και την ανάγκη για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος;

 

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη