Για πόσο διάστημα είμαστε καλυμμένοι χωρίς να εισάγουμε καθόλου ηλιέλαιο

Για πόσο διάστημα είμαστε καλυμμένοι χωρίς να εισάγουμε καθόλου ηλιέλαιο

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς μιλώντας στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών είπε οτι «τα αποθέματα σε όλα τα κρίσιμα προϊόντα είναι πολύ υψηλή» φέρνοντας ως παράδειγμα το ηλιέλαιο για το οποίο όπως δήλωσε «και τίποτα να μην εισάγουμε, είμαστε καλυμμένοι για πέντε μήνες».

Δε υπάρχει κανένα ζήτημα επάρκειας στη εφοδιαστική αλυσίδα της χώρας τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς μιλώντας στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

«Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για μια χώρα που παράγει και μια αλυσίδα που λειτουργεί κανονικά» είπε και υπογράμμισε ότι «τα αποθέματα σε όλα τα κρίσιμα προϊόντα είναι πολύ υψηλή» φέρνοντας ως παράδειγμα το ηλιέλαιο για το οποίο όπως δήλωσε «και τίποτα να μην εισάγουμε, είμαστε καλυμμένοι για πέντε μήνες».

Στη συνέχεια ο κ. Γεωργαντάς τόνισε ότι στη χώρα μας υπάρχουν περί τα 380.000 στρέμματα αγρανάπαυσης τα οποία θα μπορούσαν να καλλιεργηθούν «χωρίς οι αγρότες να χάσουν τα οφέλη του πρασινίσματος» όπως σημείωσε.

Ανέφερε ότι στόχος του ΥΠΑΑΤ και της κυβέρνησης είναι «να ενισχύσουμε τους αγρότες για να παράξουν όσο το δυνατόν περισσότερο».

«Το κόστος παραγωγής για τους παραγωγούς έχει αυξηθεί» είπε ο κ. Γεωργαντάς και συμπλήρωσε πως «προσπαθούμε να ενισχύσουμε τους αγρότες και να μειώσουμε το κόστος παραγωγής. Να μπορέσουν να δώσουν το προϊόν τους σε μια τιμή που είναι προσιτή για τον καταναλωτή».

Μιλώντας για τα φαινόμενα αισχροκέρδειας ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επισήμανε ότι οι έλεγχοι έχουν αυξηθεί και έχουν φέρει αποτελέσματα, ανέφερε πως θα «κλιμακώσουμε μαζί με τα συναρμόδια υπουργεία αυτές τις δράσεις» και τόνισε ότι το επόμενο διάστημα θα έρθει στη Βουλή τροπολογία που θα δίνει «στη δημοσιότητα τα ονόματα αυτών που κερδοσκοπούν» κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο «θα λειτουργήσει καταλυτικά στην καταπολέμηση της κερδοσκοπίας».



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/XIPB0E7
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη