«Κλειδώνει» σήμερα ο κατώτατος μισθός, συνάντηση Μητσοτάκη με Χατζηδάκη

«Κλειδώνει» σήμερα ο κατώτατος μισθός, συνάντηση Μητσοτάκη με Χατζηδάκη

Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη συναντάται σήμερα ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης για να τον ενημερώσει για τον κατώτατο μισθό όπως αποκάλυψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Και τον Μάιο θα συνεχιστεί η οριζόντια στήριξη της κυβέρνησης στην κοινωνία για την τιμή του ρεύματος, προκειμένου να μετριάσουμε τις επιτπώσεις, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Η χώρα μας είναι η 15η σε ακρίβεια στην λιανική τιμή πώλησης του ηλεκτρικού ρεύματος. Η πολιτική μας έχει οδηγήσει στο να υπάρχουν άλλοι 15 ακριβότεροι από εμάς» είπε αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι η επιβάρυνση σε όλους είναι πολύ μεγάλη.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση περιμένει την πρόταση της Κομισιόν τον Μάιο και επανέλαβε ότι «αν δεν υπάρξει ευρωπαϊκή απάντηση, επεξεργαζόμαστε το δικό μας πολύ αποφασιστικό σχέδιο. Μια πολύ αποφασιστική παρέμβαση και με διάρκεια».

Διευκρίνισε ότι το εθνικό σχέδιο θα παρεμβαίνει «είτε στον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνεται η τιμή», αλλά πρόσθεσε πως υπάρχουν και σενάρια με χρηματοδόση  πολιτών.«Δεν είμαστε ακόμη έτοιμη να κάνουμε ανακοινώσεις» συμπλήρωσε, πάντως εξήγησε ότι θα υπάρξει αποφασιστική παρέμβαση ώστε ο πολίτης να πληρώνει λιγότερο.

Σε ερώτηση πότε θα φανεί η ελάφρυνση απάντησε «το ταχυτερο δυνατόν και ίσως έχει και αναδρομική ισχύ για ένα κομμάτι», πάντα υπό την προϋπόθεση ότι αντέχει η ελληνική οικονομία.

Ο κ. Οικονόμου ανακοίνωσε πως σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης θα ενημερώσει τον πρωθυπουργό για την ολοκλήρωση της διαβούλευσης για την αύξηση στον κατώτατο μισθό, ώστε η κυβέρνηση να κάνεις τις ανακοινώσεις.

Η συνάντηση θα γίνει στις 12.30 στο Μέγαρο Μαξίμου.

Είμαστε πάρα πολύ κοντά στις ανακοινώσεις, θα πρόκειται για μια ουσιαστική και γενναία ενίσχυση του εισοδήματος, είπε ο κ. Οικονόμου.

Σε ερώτηση για τις μετεκλογικές συνεργασίες, ο κ. Οικονόμου σχολίασε πως αυτό που επιδιώκουμε είναι η σταθερή διακυβερνηση και ο τρόπος είναι μέσα από αυτοδύναμη κυβέρνηση, αλλά όχι αυστηρά μονοκομματική.

Όμως, συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, για να είμαστε ρεαλιστές στις εκλογές ψηφίζει ο κόσμος. Εμείς πιστεύουμε ότι θα έχουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου. Αλλά αν δεν γίνει αυτό (σ.σ. αυτοδυναμία), η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί.

«Η ερώτηση δεν πρέπει να απευθυνεται σε μας, αλλά και στους υπόλοιπους. Ο κ. Ανδρουλάκης πρέπει να σταματήσει να λέει τι δεν θέλει και να πει τι θελει. Και δεύτερον, να δουμε τι θέλει να πει ο κόσμο» συνέχισε.

Σχολιάζοντας σχετικές δηλώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη, ο κ. Οικονόμου ανέφερε πως «αν υπάρχει διαφορά 20 μονάδων του πρώτου κόμματος από το κόμμα του κ. Ανδρουλάκη, θα πει ο κ. Ανδρουλάκης θα πει ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός;» 

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση αν μπορεί να γίνει κυβέρνηση χωρίς το πρώτο κόμμα, απάντησε κάτι τέτοιο είναι «πολύ δύσκολο».

Τα σενάρια

Όπως σας έχει ενημερώσει το Dnews τα επικρατέστερα σενάρια που έχουν τεθεί επί τάπητος από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για την νέα αύξηση του κατώτατου μισθού των 663 ευρώ και του ημερομισθίου των 29,04 ευρώ από την 1η Μαΐου που λαμβάνουν περίπου 700.000 εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα αναφέρουν αύξηση ανάμεσα στο 6% με 8% όπως έχει ήδη γράψει το Dnews.

Άρα με βάση τα σενάρια αυτά η αύξηση κατά 6% θα τον διαμορφώσει στα 703 ευρώ, στο 7% στα 709,4 και η αύξηση κατά 8% στα 716 ευρώ το μήνα.



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/ilUPuok
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη