Πέθανε ο σπουδαίος κινηματογραφιστής Σταμάτης Γιαννούλης

Πέθανε ο σπουδαίος κινηματογραφιστής Σταμάτης Γιαννούλης

Πέθανε ο διευθυντής φωτογραφίας και σκηνοθέτης, πολύτιμος συνεργάτης σημαντικών κινηματογραφιστών όπως ο Σταύρος Τορνές, Περικλής Χούρσογλου και Σωτήρης Γκορίτσας

Πέθανε από καρκινό στις 26 Απριλίου ο σπουδαίος κινηματογραφιστής, Σταμάτης Γιαννούλης.

Ανάμεσα στις ταινίες τις οποίες φώτισε ο Σταμάτης Γιαννούλης, ξεχωρίζουν τα «Ενας Ερωδιός για την Γερμανία», ο «Μπαλαμός» και η «Καρκαλού» του Σταύρου Τόρνε, ο «Λευτέρης Δημακόπουλος» του Περικλή Χούρσογλου, το «Βαλκανιζατέρ» του Σωτήρη Γκορίτσα, η «Εφήμερη Πόλη» του Γιάννη Ζαφείρη και ο «Έναστρος Θόλος» του Κώστα Αριστόπουλου.

Στην τηλεόραση συμμετείχε στην παραγωγή της εκπομπής «Το Αλάτι της Γης», ενώ στο παρελθόν ήταν διευθυντής φωτογραφίας στη σειρά «Ο Πρίγκιπας». 

Το 2016 είχε σκηνοθετήσει την πρώτη του ταινία μικρού μήκους με τον τίτλο «Lucy» που διαγωνίστηκε στο Φεστιβάλ Δράμας, ενώ το ντοκιμαντέρ «EarthProSeed» που γύρισε ο ίδιος βρίσκεται στη φάση του post-production.

Τα συλληπητήρια έστειλαν ήδη η Ενωση Ελλήνων Κινηματογραφιστών, της οποίας ο Σταμάτης Γιαννούλης «υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη της Ένωσης Ελλήνων Κινηματογραφιστών, που πάντα με τις σκέψεις και τις ιδέες του συνέβαλε στην εξέλιξη του GSC», αλλά και η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου.

Η κηδεία του Σταμάτη Γιαννούλη θα γίνει την Παρασκευή 29 Απριλίου, στις 13:30 από το κοιμητήριο του Κόκκινου Μύλου.



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/MAZjbdG
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη