-->

Ο ΕΟΦ ανακαλεί παρτίδες χαπιού για την υψηλή πίεση

Ο ΕΟΦ ανακαλεί παρτίδες χαπιού για την υψηλή πίεση

Ο ΕΟΦ ανακαλεί παρτίδες του φαρμακευτικού προϊόντος «ACCUPRON Δισκία επικαλυμμένα με λεπτό υμένιο 5, 20 ή 40 mg/ tab»

Ο ΕΟΦ αποφασίζει την ανάκληση των κάτωθι παρτίδων (Πίνακας Ι) του φαρμακευτικού προϊόντος «ACCUPRON Δισκία επικαλυμμένα με λεπτό υμένιο 5, 20 ή 40 mg/tab», λόγω υπέρβασης του ορίου της αποδεκτής ημερήσιας πρόσληψης για την πρόσμιξη Ν-νιτροζο-κιναπρίλη (N-nitroso-quinapril).

Η παρούσα Απόφαση εκδίδεται μετά τον καθορισμό του ορίου αποδεκτής πρόσληψης των 18ng/ημέρα για τη συγκεκριμένη πρόσμιξη από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και έχει ως σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση της εταιρείας Pfizer Ελλάς ΑΕ.

Η εταιρεία Pfizer Ελλάς ΑΕ, ως Κάτοχος Άδειας κυκλοφορίας, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες των συγκεκριμένων παρτίδων και να τις αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

Τι είναι το Accupron και ποια είναι η χρήση του

Το Accupron περιέχει την δραστική ουσία που ονομάζεται κιναπρίλη, η οποία ανήκει σε μία ομάδα φαρμάκων που ονομάζεται «αναστολείς του Μετατρεπτικού Ενζύμου της Αγγειοτενσίνης» (α-ΜΕΑ). Οι α-ΜΕΑ δρουν μέσω χαλάρωσης των αιμοφόρων αγγείων του
σώματος.

Το Accupron χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της υψηλής αρτηριακής πίεσης (υπέρτασης) ή της καρδιακής ανεπάρκειας.

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση ΕΔΩ

Ο πίνακας με τις παρτίδες που ανακαλούνται

eoffrom Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/Cdt50sh
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->