Ο Λαβρόφ απέρριψε ειρηνευτικές συνομιλίες στη Μαριούπολη, «να λογοδοτήσει το Κίεβο για το Αζοφστάλ»

Ο Λαβρόφ απέρριψε ειρηνευτικές συνομιλίες στη Μαριούπολη, «να λογοδοτήσει το Κίεβο για το Αζοφστάλ»

O Βλαντιμίρ Πούτιν διεμήνυσε πως οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Μαριούπολη έχουν τερματιστεί

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ απέρριψε σήμερα την πρόταση του Κιέβου για διεξαγωγή ειρηνευτικών συνομιλιών στο ουκρανικό λιμάνι της Μαριούπολης και δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς να ειπωθεί ποιος θα μεσολαβήσει σε τυχόν διαπραγματεύσεις.

Μιλώντας μετά την συνάντηση που είχε με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες στην Μόσχα, ωστόσο, δήλωσε ότι η Ρωσία δεσμεύεται για μια διπλωματική λύση μέσω συνομιλιών στο ζήτημα της Ουκρανίας.

«Το Κίεβο πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες για το Αζοφστάλ»

Από την πλευρά του, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε σήμερα ότι η πολιορκηθείσα ουκρανική πόλη της Μαριούπολης έχει «απελευθερωθεί» και δεν διεξάγονται στρατιωτικές επιχειρήσεις εκεί - σε αντίθεση με την εκδοχή που δίνει το Κίεβο για τις εξελίξεις.

Ανακοίνωσε, παράλληλα, ότι ο πρόεδρος Πούτιν είπε στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι το Κίεβο πρέπει «να αναλάβει την ευθύνη» για τους ανθρώπους που έχουν τρυπώσει στο εργοστάσιο χάλυβα του Αζοφστάλ και κάλεσε τους μαχητές που βρίσκονται εκεί να καταθέσουν τα όπλα τους.

«Η ζωή των αιχμαλώτων πολέμου είναι εγγυημένη, η ιατρική περίθαλψη και η αντιμετώπισή τους γίνονται σύμφωνα με τα διεθνή νομικά πρότυπα», ανακοίνωσε το Κρεμλίνο σε σχέση με την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών.



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/LCP2taQ
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη