Συνάντηση δημάρχου Ζωγράφου με Στέλιο Πέτσα για προβλήματα της αυτοδιοίκησης

Συνάντηση δημάρχου Ζωγράφου με Στέλιο Πέτσα για προβλήματα της αυτοδιοίκησης

Ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο Ζωγράφου και εν γένει την Τοπική Αυτοδιοίκηση συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας με τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα.

 

Ο κ. Θώδας ενημέρωσε τον κ. Πέτσα σχετικά με τα προβλήματα που επιφέρει στους ΟΤΑ η έλλειψη προσωπικού, με τον Αναπληρωτή Υπουργό να επισημαίνει ότι στις προθέσεις της κυβέρνησης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι η πλήρωση των θέσεων με μόνιμο προσωπικό. Επίσης, οι δύο άνδρες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και για άλλα θεσμικά ζητήματα, μεταξύ άλλων , οι μεταρρυθμίσεις , οι οποίες εκκρεμούν αλλά και το νέο νομοσχέδιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, το οποίο θα επιφέρει σημαντικές αλλαγές και θα επιλύει τέτοιου είδους ζητήματα.

Παράλληλα, ο κ. Θώδας έθεσε στον κ. Πέτσα το ζήτημα του ενεργειακού κόστους, το οποίο έχει αυξηθεί σημαντικά, με αποτέλεσμα να έχουν επιβαρυνθεί επιπλέον οι Δήμοι σε όλη τη χώρα, περιορίζοντας δραματικά τα οικονομικά τους. Ο Δήμαρχος Ζωγράφου ζήτησε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών η κυβέρνηση να συνεχίσει να στηρίζει τους Δήμους της χώρας και να τους ενισχύσει περαιτέρω οικονομικά και τους επόμενους μήνες ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν σωρευτεί λόγω της πανδημίας, της ενεργειακής κρίσης και του πολέμου στην Ουκρανία.

Τέλος, ο κ. Θώδας ζήτησε από τον κ. Πέτσα να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την ένταξη και των υπόλοιπων προτάσεων που έχει καταθέσει ο Δήμος Ζωγράφου στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα για την εξαιρετική συνεργασία και τη στήριξη, όχι μόνο στον Δήμο Ζωγράφου αλλά και σε όλους τους Δήμους της χώρας, αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Ανέλυσα τα προβλήματα και τις προτάσεις του Δήμου Ζωγράφου τα οποία έτυχαν θετικής αντιμετώπισης από τον Υπουργό που έδειξε ότι γνωρίζει και κατανοεί πλήρως όλα τα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», δήλωσε ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας.



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/mNYoRhn
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη