Ο δήμος Νέας Σμύρνης προσφέρει τις κοινωνικές του δομές σε πρόσφυγες από την Ουκρανία

Ο δήμος Νέας Σμύρνης προσφέρει τις κοινωνικές του δομές σε πρόσφυγες από την Ουκρανία

Το δημοτικό συμβούλιο της Νέας Σμύρνης με ομόφωνη απόφασή του στέκεται στο πλευρό των προσφύγων από τη δοκιμαζόμενη Ουκρανία

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης είναι ένας προσφυγικός Δήμος, καθώς οι πρώτοι κάτοικοί του ήρθαν ακριβώς πριν από έναν αιώνα πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία. Θα ήταν αδύνατον λοιπόν να μην ευαισθητοποιηθεί με το δράμα του προσφυγικού κύματος που έχει προκύψει, ως συνέπεια του πολέμου στην Ουκρανία. Ήδη η δημοτική Αρχή έχει πραγματοποιήσει συγκέντρωση και αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης, υγειονομικού και φαρμακευτικού υλικού, ενώ Ουκρανοί πρόσφυγες έχουν εγκατασταθεί στην πόλη.

Σύσσωμο λοιπόν το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι πρέπει να υποστηριχθούν με κάθε τρόπο αυτοί οι άνθρωποι, αλλά και όσοι άλλοι βρουν φιλοξενία στα όρια του Δήμου. Έτσι, δημιουργήθηκε Διαπαραταξιακή Επιτροπή, στην οποία κατατέθηκαν διάφορες προτάσεις και μελετήθηκαν οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την υποστήριξή τους.

Μεταξύ άλλων, τέθηκαν στη διάθεση των Ουκρανών προσφύγων οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του δήμου. Το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας ενήργησε κατάλληλα κι έτσι εντάχθηκαν άμεσα στις δομές και πλέον θα μπορούν να εξυπηρετούνται από τα Δημοτικά Ιατρεία, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, του οδοντιατρείο, το φαρμακείο, τα παιδιά να λαμβάνουν του σχολικό δεκατιανό, οι μητέρες μωρών και νηπίων να μπορούν να τα εντάξουν αμέσως στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς κ.α.

«Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε άμεσα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν για τους πρόσφυγες από την Ουκρανία. Η κοινή μας προσπάθεια δεν σταματά, είναι συνεχής», αναφέρει μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση ο Δήμος Νέας Σμύρνης.



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/e84dWS5
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη