Έρχονται ανακοινώσεις σήμερα: Προς τέταρτη δόση οι μεγαλύτερες ηλικίες

Έρχονται ανακοινώσεις σήμερα: Προς τέταρτη δόση οι μεγαλύτερες ηλικίες

Ανακοινώσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα το απόγευμα στις 18.00 από την Επιτροπή Εμβολιασμού σχετικά με την τέταρτη δόση.

Σε σύσταση για τέταρτη δόση εμβολιασμού κατά του κορονοϊού προσανατολίζεται η εθνική επιτροπή εμβολιασμών της Ελλάδας, η οποία συνεδριάζει αυτή τη στιγμή.

Μάλιστα σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση την συνεδρίαση θα ακολουθήσουν σχετικές ανακοινώσεις.

Σήμερα, Τρίτη 5 Απριλίου και ώρα 18:00, θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης έναντι της νόσου COVID-19 από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

Σύμφωνα με πληροφορίες η σύσταση θα αφορά τους μεγαλύτερους ηλικιακά πολίτες που κινδυνεύουν περισσότερο με βαριά νόσηση ενώ από την επιτροπή θα εξεταστεί και τον αν χρειάζεται να χορηγηθεί τελικά σε όλα τα άτομα άνω των 60 ετών.

Η μείωση της προστασίας του εμβολίου με την πάροδο του χρόνου, αλλά και η ανησυχία για το ενδεχόμενο μιας νέας μετάλλαξης κορονοϊού τους επόμενους μήνες, που θα είναι εκ των πραγμάτων περισσότερο απειλητική για τους ηλικιωμένους, τους θέτουν ουσιαστικά στο επίκεντρο του σχεδιασμού των επιστημονικών και υγειονομικών αρχών.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα στην Ελλάδα πραγματοποιείται τέταρτη δόση εμβολιασμού μόνο στους ανοσοκατεσταλμένους.

Η πρόεδρος της εθνικής επιτροπής εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, τις προηγούμενες εβδομάδες έχει εκφράσει τη θετική της στάση για το ενδεχόμενο τέταρτης δόσης εμβολιασμού στους ηλικιωμένους αναφερόμενη σε ανάλογες πρακτικές άλλων ευρωπαϊκών χωρών όπως η Σουηδία.

Η πλατφόρμα όπως όλα δείχνουν θα ανοίξει τις επόμενες ημέρες ή και εβδομάδες ενώ αυτό που μένει να καθοριστεί είναι πόσους μήνες μετά θα πρέπει να γίνεται η τέταρτη δόση.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/DWyitqo
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη