-->

Επέστρεψε στο... τιμόνι του ΣΑΤΑ ο Θύμιος Λυμπερόπουλος - Καθαρή νίκη και εννέα έδρες στις εκλογές του συνδικάτου

Επέστρεψε στο... τιμόνι του ΣΑΤΑ ο Θύμιος Λυμπερόπουλος - Καθαρή νίκη και εννέα έδρες στις εκλογές του συνδικάτου

Επανήλθε στο τιμόνι του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), ο Θύμιος Λυμπερόπουλος ύστερα από την επεισοδιακή απομάκρυνσή του τον Οκτώβριο του 2020.

Στις εκλογές του κλάδου που διεξήχθησαν το προηγούμενο τριήμερο, ο γνωστός συνδικαλιστής του χώρου των ταξί πέτυχε μία ξεκάθαρη νίκη, καταλαμβάνοντας εννέα έδρες και οδηγώντας τον νυν πρόεδρο του ΣΑΤΑ, Βασίλη Μαραγκάκη στη δεύτερη θέση με πέντε έδρες. Οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν στις 8-10 Απριλίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου.

Ο κ. Λυμπερόπουλος είχε αρχικώς αποχωρήσει από την Πανελλήνια Ομοσπονδία (ΠΟΕΙΑΤΑ), ενώ στη συνέχεια το Δ.Σ. του ΣΑΤΑ αποφάσισε την άρση εμπιστοσύνης του προς αυτόν. Βρισκόταν στο τιμόνι της ΠΟΕΙΑΤΑ από το 2002 και του ΣΑΤΑ από το 2007, ενώ την τελευταία φορά είχε εκλεγεί στον ΣΑΤΑ με ποσοστό 65% και στην ΠΟΕΙΑΤΑ είχε συγκεντρώσει το 45% των ψήφων.

Ο Θύμιος Λυμπερόπουλος υπήρξε επί σειρά ετών μέλος της ΝΔ καθώς επίσης αναπληρωτής τομεάρχης Μεταφορών και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, αλλά αυτή η σχέση είχε διαρραγεί χρόνια πριν και συγκεκριμένα από το 2011 όταν με δήλωση του τότε εκπροσώπου, ο κ. Λυμπερόπουλος είχε διαγραφεί από το κόμμα με εντολή του Αντώνη Σαμαρά.

Το 2019 ο Θύμιος Λυμπερόπουλος είχε προσεγγίσει τον ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα είχε γίνει δεκτός με θέρμη από τον Αλέξη Τσίπρα, σε συγκέντρωση του κόμματος στο Αιγάλεω.

Αφορμή για την μεταστροφή του Θύμιου Λυμπερόπουλου είναι η στάση της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στις μοντέρνες πλατφόρμες λειτουργίας των ταξί τύπου BEAT.from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/NKd2ROp
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->