Αντιδράσεις για νέες «εικόνες ασέβειας» στην Αγία Σοφία: «Να μπει τέλος σε αυτή την ντροπή» ζητά Τούρκος αξιωματούχος (βίντεο)

Αντιδράσεις για νέες «εικόνες ασέβειας» στην Αγία Σοφία: «Να μπει τέλος σε αυτή την ντροπή» ζητά Τούρκος αξιωματούχος (βίντεο)

Mετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τις εικόνες φθοράς στην Αυτοκρατορική Πύλη της Αγίας Σοφίας, τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για νέες «εικόνες ντροπής»

Τον γύρο τουρκικών ΜΜΕ κάνουν εικόνες από την Αγία Σοφία, που δείχνουν παπούτσια κρεμασμένα ή στριμωγμένα σε τοίχους του ναού, καθώς οι πιστοί τα αφαιρούν προκειμένου να μπουν στο χώρο και να προσευχηθούν.

Το θέαμα έχει προκαλέσει αλγεινές εντυπώσεις, ενώ έρχεται λίγες ημέρες μετά τις εικόνες καταστροφής στην αυτοκρατορική πύλη της Αγίας Σοφίας - που όδηγησε μέχρι και στην παρέμβαση του ελληνικού ΥΠΕΞ. 

Αξίζει να σημειωθεί πως για το θέμα τοποθετήθηκε και ο υπεύθυνος του Δήμου Κωνσταντινούπολης, Mahir Polat, ο οποίος με ανάρτηση που έκανε στο Twitter, ανέφερε το εξής:

Η κατάσταση έχει φτάνει σε σημείο που προσβάλει την αγιότητα και την ιστορική αξία της Αγίας Σοφίας.

Ζητώ από τα αρμόδια ιδρύματα να βάλουν τέλος σε αυτήν την ντροπή απέναντι στην ευαισθησία εκατομμυρίων των ανθρώπων που έχουν αφιερώσει την ψυχή τους στην Αγία Σοφία. Δεν το βλέπουν αυτό οι 154 κάμερες και οι 69 αστυνομικοί ασφαλείας και τουρισμού;.

 



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/YKcX0d4
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη