Μπακογιάννης: «Απευθείας αεροπορική σύνδεση με Βοστώνη από φέτος»- Η αδελφοποίηση με τον δήμο Αθηνών

Μπακογιάννης: «Απευθείας αεροπορική σύνδεση με Βοστώνη από φέτος»- Η αδελφοποίηση με τον δήμο Αθηνών

Την απόφαση για αδελφοποίηση της Βοστώνης με την Αθήνα γνωστοποίησε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, σημειώνοντας τα υπέρ αυτής της συνεργασίας. 

Ο κ. Μπακογιάννης, σε συνάντηση που είχε με τη δήμαρχο της Βοστώνης, Μισέλ Γου, της κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του στην αμερικανική πόλη,  παρέδωσε σε ειδική τελετή τα στεφάνια για τους τέσσερις πρώτους νικητές του Μαραθωνίου της Βοστώνης. Ο ίδιος κάλεσε, τη δήμαρχο της Βοστώνης τον ερχόμενο Νοέμβριο στην Αθήνα, προκειμένου να παρακολουθήσει τον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο στην ελληνική πρωτεύουσα. Σε ανακοίνωση του Δήμου τονίζεται ότι η συμφωνία αδελφοποίησης θα περιλαμβάνει σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών για την ανάδειξη της Αθήνας ως ιδανικού τουριστικού προορισμού για τους κατοίκους της Βοστώνης καθώς για πρώτη φορά, έπειτα από 25 χρόνια, θα λειτουργήσει φέτος απευθείας αεροπορική σύνδεση.

Επίσης, θα προβλέπει ανταλλαγή καλών πρακτικών για την καταπολέμηση της κλιματικής κρίσης, αλλά και συνεργασία σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ψηφιοποίηση και με τα οικοσυστήματα της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, τα οποία τόσο στη Βοστώνη, όσο και στην Αθήνα βρίσκουν ένα εξαιρετικά εντυπωσιακό πεδίο δράσης. Σε δηλώσεις του, ο κ. Μπακογιάννης, χαρακτήρισε την Βοστώνη την «Αθήνα της Αμερικής», η οποία όπως είπε «είναι η πατρίδα μιας πολύ μεγάλης και εξαιρετικά δραστήριας ελληνοαμερικανικής κοινότητας» ενώ επισήμανε παράλληλα ότι η αδελφοποίηση θα έχει θετικό αντίκτυπο και στην τόνωση του τουρισμού της Αθήνας. Κατά την παραμονή του, στη Βοστώνη, ο κ. Μπακογιάννης, συμμετείχε επίσης σε εκδήλωση της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης «Κένεντι» του



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/DQGEO3X
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη