Τα πρώτα drones από την Γερμανία βρίσκονται στα χέρια των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων

Τα πρώτα drones από την Γερμανία βρίσκονται στα χέρια των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων

Σημαντικές στρατιωτικές ενισχύσεις στέλνει η Δύση στην Ουκρανία, ενώ ο πόλεμος έχει περάσει στη δεύτερη φάση του και η Ρωσία σφυροκοπά αδιάκοπα την ανατολική πλευρά.

Η βαυαρική εταιρία Quantum Systems προμηθεύει την Ουκρανία με drones επιτήρησης, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της, Φλόριαν Ζάιμπελ.

Σύμφωνα με τον κ. Ζάιμπελ, τα πρώτα drones βρίσκονται ήδη στα χέρια των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, ενώ για τις επόμενες ημέρες προγραμματίζονται νέες αποστολές.

Το drone Vector κοστίζει 180.000 ευρώ, μπορεί να πετάει επί δύο ώρες και προσφέρει βίντεο υψηλής ανάλυσης σε πραγματικό χρόνο. «Ο ουκρανικός στρατός θέλει να χρησιμοποιήσει τα γερμανικά drones προκειμένου να βελτιστοποιήσει την ευστοχία του πυροβολικού του στις επερχόμενες μάχες», δήλωσε ο κ. Ζάιμπελ στο Δίκτυο RND και επισήμανε ότι πρόσφατα οι ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ παρήγγειλαν από την εταιρία του drones αξίας 7 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις παρήγγειλαν οκτώ drones την προηγούμενη εβδομάδα.

Και η Γαλλία ανακοίνωσε ότι θα στείλει όπλα

Μετά το γενναίο πακέτο στρατιωτικής στήριξης, 800 εκατ. ευρώ, που ενέκρινε ο Τζο Μπάιντεν για την Ουκρανία, και η Γαλλία αποφάσισε να στείλει οπλικά συστήματα.

Σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Ouest-France, ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι η χώρα του θα παράσχει στην Ουκρανία αντιαρματικούς πυραύλους και αυτοκινούμενα οβιδοβόλα Caesar. «Θα συνεχίσουμε σε αυτήν τη διαδρομή της ενίσχυσης» σημείωσε ειδικότερα ο Γάλλος πρόεδρος.



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/5AKnrwm
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη