Επίδομα βενζίνης: Χιλιάδες αιτήσεις για το Fuel Pass μέσα σε λίγες ώρες

Επίδομα βενζίνης: Χιλιάδες αιτήσεις για το Fuel Pass μέσα σε λίγες ώρες

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, μέχρι τις 12.30 το μεσημέρι, έχουν γίνει 62.500 αιτήσεις για το επίδομα βενζίνης.

Χιλιάδες είναι οι αιτήσεις που έχουν γίνει μέσα σε λίγες ώρες για το επίδομα καυσίμων, η πλατφόρμα για το οποίο άνοιξε σήμερα, Τρίτη του Πάσχα. Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, μέχρι τις 12.30 το μεσημέρι, έχουν γίνει 62.500 αιτήσεις για την επιδότηση καυσίμων.

Ο κ. Οικονόμου αναφερόμενος στο μέτρο αυτό το οποίο τέθηκε από σήμερα σε ισχύ, τόνισε ότι όσα εξαγγέλλονται είναι καλά μετρημένα και ζυγισμένα και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση με επαγγελματισμό ανταποκρίνεται καλύτερα από προηγούμενες συγκυρίες.

Άμεση ήταν η ανταπόκριση των πολιτών να λάβουν την οικονομική ενίσχυση για το κόστος κατανάλωσης καυσίμων κίνησης των μηνών Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου 2022, καθώς μέχρι στιγμής έχουν γίνει 64.000 αιτήσεις μέσω του vouchers.gov.gr για το Fuel Pass. Οι περίπου 37.500 αιτήσεις αφορούν στον ηλεκτρονικό τραπεζικό λογαριασμό, το iban, ενώ οι 26.500 αιτήσεις αφορούν στην άυλη ψηφιακή κάρτα.

Υπενθυμίζεται, ότι το ποσό της ενίσχυσης κυμαίνεται από 30 έως 50 ευρώ και εξαρτάται από τον τύπο του οχήματος και την κύρια κατοικία του δικαιούχου, ενώ η πλατφόρμα θα ανοίγει σταδιακά, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ των πολιτών. Συγκεκριμένα, την Τρίτη 26 Απριλίου θα μπορούν να κάνουν αίτηση οι πολίτες των οποίων οι ΑΦΜ λήγουν σε 0, 1 και 2. Έως την Παρασκευή 29 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για όλους τους δικαιούχους πολίτες με βάση τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ τους.

Υπενθυμίζεται ότι για σήμερα 26/4/2022 αίτηση μπορούν να καταθέσουν πολίτες που ο ΑΦΜ τους λήγει σε 0, 1, 2.

Τι είναι το Fuel Pass;

Το Fuel Pass αποτελεί μέτρο ενίσχυσης φυσικών προσώπων και ελεύθερων επαγγελματιών για την αντιμετώπιση της αύξησης κόστους καυσίμων κίνησης.

Ποιοι είναι δικαιούχοι;

Κάθε φυσικό πρόσωπο συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2020 έως τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ, με σκοπό τη συμβολή στην κάλυψη του κόστους κατανάλωσης καυσίμων κίνησης των μηνών Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου 2022.

Κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα όχημα και μοτοσυκλέτα- μοτοποδήλατο. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι το όχημα ή μοτοσυκλέτα-μοτοποδήλατο να είναι σε κυκλοφορία, να είναι ασφαλισμένο, να μην οφείλονται γι' αυτό τέλη κυκλοφορίας, και να υπάρχει τουλάχιστον ένα ποσοστό συνιδιοκτησίας ή να είναι σε leasing (πχ. από τον εργοδότη σας).

Πώς εκδίδω το Fuel Pass;

Οι δικαιούχοι του προγράμματος υποβάλλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά, με τη χρήση των κωδικών διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (taxisnet). Ο αιτών συμπληρώνει και επικαιροποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας του και, ειδικότερα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου. Εφόσον επιλεγεί ως μέθοδος χορήγησης η «Κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό», απαιτείται και η συμπλήρωση του IBAN του προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού που ο δικαιούχος είναι συνδικαιούχος. Οι αιτήσεις των φυσικών προσώπων στην ειδική εφαρμογή γίνονται τμηματικά ανάλογα με τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ τους.

Επίσης, οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους από τα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.)

Πώς γίνεται η καταβολή του ποσού;

H καταβολή του ποσού γίνεται μέσω δύο (2) μεθόδων:

Μέσω έκδοσης άυλης ψηφιακής κάρτας που χρησιμοποιείται με κατάλληλο smartphone.
Μέσω κατάθεσης σε προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό που κατέχει ο δικαιούχος ή σε λογαριασμό που ο δικαιούχος είναι συνδικαιούχος.
Ποιο είναι το ποσό της ενίσχυσης;



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/OENu2Ig
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη