Σκρέκας: Η Gazprom θα πληρωθεί με τρόπο που δεν θα παραβιάζονται οι κυρώσεις

Σκρέκας: Η Gazprom θα πληρωθεί με τρόπο που δεν θα παραβιάζονται οι κυρώσεις

Στο συμβούλιο υπουργών Ενεργείας την Δευτέρα θα αποφασίσει η Ευρώπη πώς θα πληρώνει στο εξής την Gazprom για το ρωσικό φυσικό αέριο, δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Σκρέκας

Ο Υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι ο τρόπος πληρωμής που θα αποφασιστεί δεν θα παραβιάζει τις κυρώσεις ενώ θα διασφαλίζεται η ενεργειακή επάρκεια της χώρας.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Ενέργειας, η χώρα μας θα πληρώσει στις 20 Μαΐου τα φορτία που παρέλαβε για τον προηγούμενο μηνά, διευκρινίζοντας ότι η κατανάλωση φυσικού αερίου φτάνει το 50% και μερικές φορές το ξεπερνά.

Ο κ. Σκρέκας δήλωσε ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας. Μέσα σε ένα μήνα, τόνισε, θα έχουμε μια νέα πλωτή δεξαμενή στη Ρεβυθούσα, ενώ με τη νέα εγκατάσταση υγροποιημένου αεριού στην Αλεξανδρούπολη το 2023 μπορούμε να πούμε ότι θα ανεξαρτητοποιηθούμε πλήρως από το ρωσικό φυσικό αέριο.

«Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις», τόνισε, σχολιάζοντας ότι μετά τη μεταναστευτική και την υγειονομική κρίση έχουμε την ενεργειακή κρίση.



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/NGDuMAB
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη