Ιταλία: Τα εμβόλια για τον κορονοϊό έβαλαν φρένο στους νεκρούς σύμφωνα με το ISS

Ιταλία: Τα εμβόλια για τον κορονοϊό έβαλαν φρένο στους νεκρούς σύμφωνα με το ISS

Τα εμβόλια κατά της Covid-19 υποδιπλασίασαν τον αριθμό των νεκρών της νόσου στην Ιταλία, προλαμβάνοντας 150.000 θανάτους και 8 εκατομμύρια κρούσματα τον περασμένο χρόνο, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας (Istituto Superiore di Sanità (ISS).

Η μελέτη του Ινστιτούτου που καλύπτει το διάστημα από τις αρχές του 2021 μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου του 2022 συμπεραίνει ότι η εμβολιαστική εκστρατεία απέτρεψε επίσης 500.000 εισαγωγές στο νοσοκομείο και περισσότερες από 55.000 εισαγωγές σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Η Ιταλία κατέγραψε 161.032 θανάτους που συνδέονται με την Covid-19 από την έναρξη της επιδημίας τον Φεβρουάριο 2020. Είναι ο δεύτερος υψηλότερος απολογισμός θανάτων στην Ευρώπη μετά την Βρετανία και ο όγδοος υψηλότερος παγκοσμίως. Η Ιταλία έχει καταγράψει μέχρι στιγμής 15,4 εκατομμύρια κρούσματα.

Το 70% των Ιταλών είναι πλήρως εμβολιασμένοι και το 65% έχουν λάβει τρίτη, αναμνηστική δόση του εμβολίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Our World in Data.

Η μελέτη του ISS εκτιμά ότι το 72% των ατόμων οι ζωές των οποίων σώθηκαν χάρη στο εμβόλιο είναι ηλικίας 80 ετών και άνω, το 19% ανήκει στην κατηγορία 70-79 , το 7% στην κατηγορία 60-69 και το 3% στις ηλικίες κάτω των 60.



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/tC0WqXr
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη