Νέα υπηρεσία Leasing της Apple: Αγοράστε κινητό σαν... αυτοκίνητο

PEXELS

Iphone με.. Leasing! Η νέα υπηρεσία μακροχρόνιας μίσθωσης συσκευών για συσκευές της Apple. Πώς θα λειτουργεί και τι θα κερδίζετε.

Μια συνδρομητική υπηρεσία της Apple πρόκειται να φέρει επαναστατικές αλλαγές στην αγορά κινητών τηλεφώνων, δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες ουσιαστικά να μισθώνουν τη συσκευή τους και, με τον τρόπο αυτό, να αποκτούν ένα νέο μοντέλο κάθε χρόνο.

Οπως συμβαίνει με άλλες υπηρεσίες αυτού του είδους, το σκεπτικό της Apple είναι απλό και οικείο: όσοι το επιλέξουν, θα κερδίσουν περισσότερα χρήματα.

Προς το παρόν, μόνον οι μεγάλοι θιασώτες της Apple αποκτούν νέα iPhones κάθε χρόνο. Οι περισσότεροι καταναλωτές το αναβαθμίζουν μόνον όταν το θεωρούν απαραίτητο, για παράδειγμα, αν έχει ραγίσει η οθόνη, αν πάλιωσε η συσκευή και δεν μπορεί να στηρίξει νέες εφαρμογές ή αν δεν επαρκεί ο χώρος αποθήκευσης.

Ο μέσος χρήστης iPhone αλλάζει τη συσκευή του κάθε τρία χρόνια, δηλαδή λιγότερο συχνά από όσο το έκανε πριν από δέκα χρόνια όπως επισημαίνει σε δημοσίευμά του το Bloomberg, και γράφει η εφημερίδα «Καθημερινή».

Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών αγοράς Counterpoint Research, n μέση τιμή πώλησης iPhone είναι περίπου 825 δολάρια. Οπότε το σκεπτικό της Apple είναι μήπως θα μπορούσε να αυξήσει το όφελος στα 1.000 δολάρια, επαναφέροντας το παλιό τηλέφωνο στη δευτερογενή. Αυτό είναι το σχέδιο της συνδρομητικής υπηρεσίας.

Για παράδειγμα, αν οι τιμές εκκίνησης για τα iPhone 13, Pro και Pro Max είναι 799, 999 δολάρια και 1.099 δολάρια, και αν η μηνιαία συνδρομή αντίστοιxα είναι 35, 45 δολάρια και 50 τότε σε διάστημα τριών ετών, η εταιρεία θα κερδίζει 1.260 δολάρια αντί για 799 άρια, δολάρια για το iPhone 13, 1.620 δολάρια αντί για 999 δολάρια για το iPhone 13 Pro 1.800 δολάρια αντί για 1.099 δολ. για το iPhone 13 Pro Max.

Η Apple αποκομίζει, λοιπόν, πολύ περισσότερα χρήματα ανά καταναλωτή. Και ποιο το όφελος για τους πελάτες; Να μη χρειάζεται να πληρώσουν εκατοντάδες δολάρια εκ των προτέρων για ένα νέο iPhone.

Επίσης, θα μπορούσαν να αποκτήσουν το πιο πρόσφατο μοντέλο σε ετήσια βάση, αντί να περιμένουν τρία χρόνια.

Επιπλέον, εταιρεία θα μπορούσε επίσης να κερδίσει επιπλέον χρήματα, εάν το πρόγραμμα μίσθωσης συνδεόταν με τρίτα πακέτα ψηφιακών υπηρεσιών Apple One με υψηλό περιθώριο κέρδους και Apple Care.

Ακόμη και αν χρεώνει λιγότερα ανά μήνα από τα προτεινόμενα ποσά, η εταιρεία θα επωφεληθεί από τη σταθερή εισροή παλαιότερων Apple τηλεφώνων, τα οποία μπορεί να τα πουλήσει εκ νέου, μετά τις αναγκαίες προσαρμογές.

Μακροπρόθεσμα, θα έχει και πολύ περισσότερα μετρητά. Τα iPhones έχουν αρκετά χαμηλό ποσοστό φθοράς και οι χρήστες μπορούν να παραμείνουν στο πρόγραμμα για μία δεκαετία ή και περισσότερο.

Αυτό μεταφράζεται σε έσοδα πάνω από 4.000 δολάρια ανά πελάτη σε μία δεκαετία μόνο στα iPhones και βάσει του σεναρίου των 35 δολαρίων τον μήνα.

Το εν λόγω πλαίσιο παραπέμπει στη μίσθωση αυτοκινήτου. Όταν αγοράζετε με δόσεις ένα αυτοκίνητο, πληρώνετε ολόκληρη την τιμή του, επί παραδείγματι για 72 μήνες.

Οταν ολοκληρωθούν οι δόσεις, είστε πλήρως κάτοχοι του οχήματος και μπορείτε να το κρατήσετε.

Οταν μισθώνετε ένα αυτοκίνητο –ίσως και για 36 μήνες-, πληρώνετε μέρος της αξίας του, αλλά πρέπει να το επιστρέψετε όταν λήξει η περίοδος μίσθωσης.



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/bGf9uUH
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη