Επίδομα βενζίνης με κωδικούς TaxisNet, στο τραπέζι παράταση της επιδότησης με περισσότερους δικαιούχους

Επίδομα βενζίνης με κωδικούς TaxisNet, στο τραπέζι παράταση της επιδότησης με περισσότερους δικαιούχους

Όπως αποκάλυψε ο Υπουργός Οικονομικων Χρήστος Σταϊκούρας, ειδικά για το επίδομα βενζίνης «σίγουρα θα πρέπει να συνεχιστεί η παρέμβαση και σε αυτό το επίπεδο».

Ποσά άνω των 500 εκατ. ευρώ θα δοθούν ως βοήθεια στους πολίτες την τρέχουσα και την επόμενη εβδομάδα, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Όπως διευκρίνισε, θα αφορούν στην «επιταγή ακρίβειας» των 200 ευρώ, στην ενίσχυση σε αγρότες και κτηνοτρόφους (συνολικά 47 εκατ. ευρώ), στην επιδότηση των 200 ευρώ στα ταξί και στην επιδότηση των καυσίμων (η πλατφόρμα θα ανοίξει τις επόμενες ημέρες).

Τι είπε για το επίδομα βενζίνης

Ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε στο ΣΚΑΙ ότι «προφανώς θα συνεχιστεί η βοήθεια και τον Μάιο», προσθέτοντας πως «ποια θα είναι θα το δούμε το επόμενο διάστημα. Εξετάζουμε τα πάντα, αλλά οι αποφάσεις θα ληφθούν σε κεντρικό κυβερνητικό επίπεδο». Ειδικά δε για τα καύσιμα, δήλωσε ότι «σίγουρα θα πρέπει να συνεχιστεί η παρέμβαση και σε αυτό το επίπεδο».

«Πιθανότατα θα πρέπει να επεκταθεί και να διευρυνθεί το επόμενο διάστημα η επιδότηση καυσίμων και θα πρέπει να συνεχιστεί η κάρτα. Το πώς θα γίνει θα είναι συνάρτηση των αναγκών, των δυνατοτήτων και των προτεραιοτήτων που θα θέσει ο πρωθυπουργός», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Υπενθυμίζεται οτι σύμφωνα με την υπουργική απόφαση το επίδομα βενζίνης θα δοθεί τους μήνες Απρίλιο, Μάϊο, Ιούνιο καθώς όπως αναφέρεται δικαιούχοι θα είναι φυσικά πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένων των ελεύθερων επαγγελματιών, με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ και φορολογική κατοικία στην Ελλάδα. Να σημειωθεί ότι το μέτρο επιδότησης καυσίμου θα ισχύσει για τρεις μήνες και για τα πρώτα 60 λίτρα καυσίμου (180 λίτρα για το τρίμηνο).

Ανοίγει η πλατφόρμα

Από μέρα σε μέρα και από ώρα σε ώρα αναμένεται να ανοίξει η σχετική πλατφόρμα για το επίδομα βενζίνης

Μόλις ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα οι δικαιούχοι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα μπαίνουν στην ηλεκτρονική εφαρμογή (gov.gr)με τους κωδικούς Taxisnet προκειμένου να ολοκληρώσουν τη διαδικασία και να τους πιστωθούν τα χρήματα που τους αναλογούν με ψηφιακή χρεωστική κάρτα ή με πίστωση στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Όσοι κατεβάσουν την ψηφιακή κάρτα στο κινητό τους θα κερδίσουν και έξτρα «μπόνους» 5 ευρώ. Την πίστωση του ποσού οι δικαιούχοι θα έχουν δικαίωμα να το χρησιμοποιήσουν έως και την Κυριακή 31 Ιουλίου.

Η κάρτα καυσίμων και το «μπόνους» των 5 ευρώ

Όσοι ακολουθήσουν τη διαδικασία για την κάρτα καυσίμων θα πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα σε δυο τρόπους:

α) Έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας στο smartphone. Σε αυτή την περίπτωση δεν κατατίθεται ποσό σε τραπεζικό λογαριασμό, αλλά ο δικαιούχος θα πάρει έξτρα 5 ευρώ.

β) Κατάθεση του ποσού της επιδότησης καυσίμου στον τραπεζικό λογαριασμό. Σε αυτή την περίπτωση χάνεται το μπόνους των 5 ευρώ.

Επιδότηση καυσίμων: Τα ποσά και οι δικαιούχοι

Με το μπόνους των 5 ευρώ, τα ποσά των επιδοτήσεων έχουν ως εξής:

Αυτοκίνητα

45 ευρώ στην ηπειρωτική Ελλάδα (40 χωρίς το μπόνους)
55 ευρώ στα νησιά (50 χωρίς το μπόνους)

Μοτοσικλέτες

35 ευρώ στην ηπειρωτική Ελλάδα (30 χωρίς το μπόνους)
40 ευρώ στα νησιά (35 χωρίς το μπόνους)



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/uB68pIF
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη