Σαγκάη: Τραγικές συνθήκες στα «στρατόπεδα καραντίνας»- Ασθενείς στοιβαγμένοι στο πάτωμα

Σαγκάη: Τραγικές συνθήκες στα «στρατόπεδα καραντίνας»- Ασθενείς στοιβαγμένοι στο πάτωμα

Σε μια από τις μονάδες καραντίνας στη Σανγκάη, οι κάτοικοι που έχουν βρεθεί θετικοί στην Covid-19 βρίσκονται ξαπλωμένοι σε γκρίζα πτυσσόμενα κρεβάτια εκστρατείας που απέχουν μεταξύ τους λιγότερο από ένα μέτρο, με τις βαλίτσες τους και άλλα προσωπικά αντικείμενα απλωμένα δίπλα τους.

Σε βίντεο, που δόθηκε στο Reuters σήμερα από άνθρωπο που διαμένει στις εγκαταστάσεις αυτές, φαίνονται πάνω από 100 άνθρωποι να είναι στριμωγμένοι στο πάτωμα ενός κτιρίου γραφείων, ένα από τα δεκάδες μέρη που η πόλη έχει μετατρέψει σε κέντρα καραντίνας σε μια μάχη να ανακόψει την εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον.

«Το κέντρο αυτό έχει τόσο συνωστισμό, οι άνθρωποι απέχουν μεταξύ τους λιγότερο από ένα μέτρο», δήλωσε η γυναίκα, που είναι άνω των 60 ετών και που τράβηξε το βίντεο που έδωσε στο Reuters.

Η γυναίκα, που αρνήθηκε να κατονομαστεί, δήλωσε ότι υπάρχουν τουλάχιστον 200 άνθρωποι στη μονάδα αυτή, συμπεριλαμβανομένων μικρών παιδιών, που μοιράζονται τέσσερις τουαλέτες. Δεν υπάρχουν ντουζιέρες και για πρωινό τους δίνουν σκέτο ψωμί, δήλωσε η ίδια.

«Πώς είναι εντάξει αυτό;», είπε.

Στο βίντεο φαίνονται οι άνθρωποι αυτοί να περνούν την ώρα τους παίζοντας παιχνίδια στα κινητά τους τηλέφωνα ή συζητώντας.

Με βάση την κινεζική πολιτική της 'μηδενικής ανοχής' στην COVID, όποιος βρίσκεται θετικός πρέπει να τεθεί σε καραντίνα σε συγκεκριμένους χώρους.

Η Σανγκάη ενισχύει την πολιτική αυτή, μετατρέποντας σχολεία, νεοαναγερθέντα συγκροτήματα διαμερισμάτων και αίθουσες εκθέσεων σε κέντρα καραντίνας, το μεγαλύτερο εκ των οποίων μπορεί να φιλοξενήσει 50.000 ανθρώπους.

Οι αρχές δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι δημιούργησαν πάνω από 60 τέτοιες εγκαταστάσεις.

{https://twitter.com/SkyNews/status/1514486107324436486?s=20&t=MBDbtIAeqlFCxh2AERi6gQ}

Οι αρχές δεν έχουν δώσει λεπτομέρειες για τους αριθμούς των ανθρώπων που βρίσκονται σε καραντίνα αλλά η πόλη έχει καταγράψει πάνω από 280.000 μολύνσεις COVID από τον Μάρτιο.

Ενώ τα κρατικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν νοσοκομεία με μόλις δύο ή τρεις ασθενείς ανά δωμάτιο, οι άνθρωποι που έχουν σταλεί στα εκθεσιακά κέντρα της Σανγκάης βρίσκονται δίπλα-δίπλα με χιλιάδες άλλους, χωρίς διαχωριστικούς τοίχους ή ντουζιέρες και με τα φώτα οροφής να είναι αναμμένα σε 24ωρη βάση.

Για να βγουν από την καραντίνα, οι πολίτες θα πρέπει να έχουν δύο αρνητικά τεστ PCR.

Η γυναίκα που έδωσε το βίντεο δήλωσε ότι μετακινήθηκε εκεί από ξενοδοχειακή μονάδα με καλύτερες συνθήκες, όπου διέμενε για περίπου 20 ημέρες.

Ενόσω βρισκόταν εκεί, είχε βρεθεί αρνητική στο τεστ στο οποίο υποβλήθηκε αλλά τώρα φοβάται ότι μπορεί να κολλήσει και πάλι.

«Υπάρχουν άνθρωποι εδώ που είναι θετικοί, που βήχουν και έχουν πυρετό –πώς μπορείς να βάλεις μαζί τους θετικούς και τους αρνητικούς;», ρώτησε.



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/QY4Pk97
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη