Μερίδιο στο Twitter για τον Έλον Μάσκ

Μερίδιο στο Twitter για τον Έλον Μάσκ

Ο ιδρυτής της Tesla κατέχει 73.486.938 μετοχές του Twitter και το μερίδιο αξίζει πάνω από 2,8 δισ. δολάρια. Η μετοχή του κοινωνικού δικτύου κάνει άλμα 27% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street σύμφωνα με το Bloomberg.

«Παθητικό μερίδιο» 9,2% πήρε ο Ελον Μασκ στο Twitter, σύμφωνα με υποχρεωτική ενημέρωση στις χρηματιστηριακές αρχές και όπως μεταδίδει το Reuters και το Bloomberg.

Η μετοχή του κοινωνικού δικτύου κάνει άλμα 26% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street - τελούν υπό διαπραγμάτευση στα περίπου $50,16 ανά μετοχή.

Ο Μασκ κατέχει 73.486.938 μετοχές του Twitter, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 9,2% της εταιρείας, σύμφωνα με το έγγραφο που υποβλήθηκε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Το μερίδιο αξίζει περισσότερα από 2,8 δισ. δολάρια, με βάση την τιμή κλεισίματος της μετοχής του Twitter την Παρασκευή.

Ο Μασκ είναι συχνός χρήστης του Twitter και έχει περισσότερους από 80 εκατ. ακόλουθους στην πλατφόρμα. Ωστόσο, μερικά από τα tweets του έχουν βάλει τον επικεφαλής της Tesla σε μπελάδες όλα αυτά τα χρόνια.

Υπενθυμίζεται οτι ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Έλον Μασκ είχε δηλώσει σε tweets ότι σκέφτεται σοβαρά τη δημιουργία μιας πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης επειδή το Twitter "αποτυγχάνει να τηρήσει την αρχή της ελευθερίας του λόγου", όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

"Δεδομένου ότι το Twitter χρησιμεύει ως ο de facto δημόσιος χώρος, η μη τήρηση των αρχών της ελευθερίας του λόγου υπονομεύει θεμελιωδώς τη δημοκρατία", έγραψε ο Μασκ στο Twitter το Σαββατοκύριακο.

Σε προηγούμενο tweet στις 25 Μαρτίου ανέφερε ότι "η ελευθερία του λόγου είναι απαραίτητη για μια λειτουργική δημοκρατία" και αμφισβήτησε αν το Twitter "τηρεί αυστηρά αυτή την αρχή".

Την περασμένη εβδομάδα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ δήλωσε ότι τα tweets του Musk σχετικά με την Tesla θα παραμείνουν έγκυρο αντικείμενο κυβερνητικής έρευνας, ακόμη και αν το δικαστήριο απορρίψει τη συμφωνία του 2018 με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Ο Μασκ επιδιώκει να τερματιστεί η εποπτεία των αναρτήσεων του στο Twitter από την SEC, υποστηρίζοντας ότι η συμφωνία χρησιμοποιείται για να "καταπατήσει" τα δικαιώματά του στην ελευθερία του λόγου. Ζητά επίσης από το δικαστήριο να μπλοκάρει μια κλήτευση της ρυθμιστικής αρχής για έγγραφα που αφορούν την εξέταση των tweets του.

Σύμφωνα με τη συμφωνία διακανονισμού της SEC, η ρυθμιστική αρχή θα διανείμει κεφάλαια από την εταιρεία και τον Μασκ στους επενδυτές που έχασαν χρήματα αγοράζοντας μετοχές της Tesla, αφού ο Μασκ ισχυρίστηκε στο Twitter ότι σκεφτόταν να εισαγάγει την εταιρεία στο χρηματιστήριο.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/P4HNpjs
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη