Με ηπατίτιδα μωρό 14 μηνών στο Ηράκλειο Κρήτης

Πηγή: pixabay

Πρόκειται για ένα αγοράκι 14 μηνών το οποίο είχε νοσήσει και με κορονοϊό πριν λίγους μήνες.

 

Συναγερμός έχει σημάνει στο Ηράκλειο της Κρήτης, καθώς εντοπίστηκε κρούσμα ηπατίτιδας σε μωρό και ερευνάται αν έχει σχέση με άλλες περιπτώσεις της νόσου της φλεγμονής του ήπατος που έχουν αναφερθεί σε όλον τον κόσμο.

Πριν λίγο καιρό το παιδί εμφάνισε συμπτώματα ηπατίτιδας με αποτέλεσμα οι γονείς του να το πάνε για εξέταση σε παιδίατρο, όπως αναφέρει το cretapost.gr. Η γιατρός διαπίστωσε ένα πρήξιμο στο ήπαρ και έγραψε αμέσως τις απαραίτητες εξετάσεις, ανήσυχη για τις διεθνείς εξελίξεις αναφορικά με τα κρούσματα οξείας ηπατίτιδας.

Τι έδειξαν οι εξετάσεις

Οι εξετάσεις φέρεται να κατέδειξαν απότομη άνοδο στις τρανσαμινάσες του ωστόσο βρίσκονται ακόμα σε επίπεδα κάτω του ορίου συναγερμού και νοσηλείας. Το μικρό παιδί υποβάλλεται συνεχώς σε εξετάσεις ενώ παρακολουθείται στενά από τους θεράποντες γιατρούς του.

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για να διαπιστωθεί αν τελικά αυτό το κρούσμα θεωρείται ύποπτο αναφορικά με την οξεία ηπατίτιδα που κυριαρχεί σε παιδιά της Βρετανίας.



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/3PW650C
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη