-->

Μη μισθωτοί: Ποιοι θα συνεχίσουν να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από 1η Ιουνίου

Μη μισθωτοί: Ποιοι θα συνεχίσουν να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από 1η Ιουνίου

Σήμερα 31 Μαΐου λήγει η καθολική απόδοση ασφαλιστικής ικανότητας στους μη μισθωτούς (ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοτελώς απασχολούμενους και αγρότες).

Ειδικότερα, από 1η Ιουνίου ασφαλιστική ικανότητα θα συνεχίσουν να έχουν όσοι μη μισθωτοί:

- Δεν έχουν οφειλές προς τον ΕΦΚΑ και το ΚΕΑΟ.

- Όσοι έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους προς το ΚΕΑΟ.

- Όσοι έχουν οφειλές αλλά έχουν καταβάλλει εντός του 2022, αναδρομικά για το έτος 2021, το ελάχιστο ποσό που αντιστοιχεί στην ετήσια εισφορά για παροχές σε είδος και σε χρήμα, σύμφωνα με την ασφαλιστική κατηγορία την οποία είχαν επιλέξει για το έτος 2021.

Επισημαίνεται ότι από την 1η Ιουνίου 2022 όσοι μη μισθωτοί διαπιστώσουν ότι δεν διαθέτουν ασφαλιστική ικανότητα παρά το γεγονός ότι έχουν αποπληρώσει τις κατ' ελάχιστον αναλογούσες εισφορές εμπρόθεσμα, μπορούν να υποβάλλουν σχετικό αίτημα ηλεκτρονικά -χωρίς την ανάγκη μετάβασης σε υποκατάστημα- στον ιστότοπο του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr) στην πλατφόρμα: «Έλεγχος ασφαλιστικής ικανότητας μη Μισθωτών», https://ift.tt/PZjO3W7 και να τους αποδίδεται άμεσα, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις.

#ΜΗ_ΜΙΣΘΩΤΟΙ #ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ_ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ #ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ_ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ #ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ #ΑΓΡΟΤΕΣ #ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ #ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ #ΕΦΚΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/L5tEdXS
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->