Σταϊκούρας: «Δημοσιονομικός χώρος θα βρεθεί - Συλλογική απόφαση πού θα διετεθεί»

Σταϊκούρας: «Δημοσιονομικός χώρος θα βρεθεί - Συλλογική απόφαση πού θα διετεθεί»

Όσοι λένε «δώσε κι άλλα», ουσιαστικά ζητούν να αυξηθεί το έλλειμμα της χώρας, τόνισε ο υπουργός Οικονομίας Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος πάντως εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα προκύψει δημοσιονομικός χώρος για νέα μέτρα στήριξης.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας επεσήμανε ότι θα βρεθεί δημοσιονομικός χώρος, γιατί αυτό δείχνει η εκτέλεση του προϋπολογισμού, αλλά σημείωσε ότι είναι μια συλλογική απόφαση της κυβέρνησης για πού θα διατεθεί.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ακόμη ότι δεν θα αναφερθεί σε κανένα μελλοντικό μέτρο πριν εξασφαλιστεί ο απαραίτητος δημοσιονομικός χώρος και πριν υπάρξει συνεννόηση με τον πρωθυπουργό.

Σχετικά με τον τρόπο που θα επιστραφεί στην κοινωνία, τόνισε ότι θα γίνει με δίκαιο τρόπο και αποτελεί συλλογική απόφαση.

Επιλογή της κυβέρνησης, είναι σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, να τονωθεί με μόνιμο τρόπο το διαθέσιμο εισόδημα του πολίτη με τη μείωση των φόρων, την αύξηση του κατωτάτου μισθού.

Χρειάζεται να είμαστε κοντά στην κοινωνία, αυτό όμως θέλει προσοχή και ρεαλισμό, τόνισε ο κ. Σταϊκούρας και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να βελτιώσει με μόνιμα μέτρα το εισόδημα του πολίτη, έχοντας στο νου και το παρόν αλλά και το μέλλον της οικονομίας.

Ο κ. Σταϊκούρας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, εξήγησε ότι δόθηκαν 110 εκατ. ευρώ ως επιδότηση στα καύσιμα, ταυτόχρονα όμως οι πολίτες έλαβαν 370 εκατ. ευρώ μέσω του νέου μειωμένου ΕΝΦΙΑ. Τόνισε χαρακτηριστικά: «αντί να δίνεις επιδόματα, παίρνεις λιγότερους φόρους».

#ΧΡΗΣΤΟΣ_ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ #ΥΠΟΥΡΓΟΣ_ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ #ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟΣ_ΧΩΡΟΣ #ΜΕΤΡΑ_ΣΤΗΡΙΞΗΣ #ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/UnW45TQ
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη