Η «υποχρέωση» που έχουν όλοι οι φορολογούμενοι ενόψει των φορολογικών δηλώσεων 2022

eurokinissi

Έπειτα από την ειδοποίηση της ΑΑΔΕ, οι φορολογούμενοι που χρησιμοποιούν τους κωδικούς Taxisnet έχουν ήδη ξεκινήσει την επικαιροποίηση των στοιχείων τους.

Να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους στην ψηφιακή πύλη myAADE καλούνται όσοι έχουν εκδώσει και χρησιμοποιούν τους κωδικούς Taxisnet. Η επικαιροποίηση χρειάζεται για τα στοιχεία ηλεκτρονικής επικοινωνίας τους όπως τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) και τα τηλέφωνά τους, κινητό και σταθερό.

Συνεπώς, όλοι οι φορολογούμενοι που χρησιμοποιούν κωδικούς taxisnet, θα πρέπει να δηλώσουν τα στοιχεία τους. Αυτό θα γίνεται στην επιλογή «Μητρώο και Επικοινωνία» και στην ενότητα «Στοιχεία Επικοινωνίας».

Με την ίδια απόφαση καθιερώνεται πλέον και ο θεσμός του «Βοηθού εκπλήρωσης» υποχρεώσεων, για άτομα που έχουν μεν δικούς τους κωδικούς αλλά, για διαφόρους λόγους (όπως πχ ηλικιωμένοι κλπ) χρειάζονται και την βοήθεια άλλων για την εκπλήρωση των φορολογικών υποχρεώσεών τους.

Συγκεκριμένα οι πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, οφείλουν να επικαιροποιούν στην ψηφιακή πύλη myAADE, στην επιλογή «Μητρώο και Επικοινωνία» και στην ενότητα «Στοιχεία Επικοινωνίας», τα στοιχεία ηλεκτρονικής επικοινωνίας τους, δηλαδή τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) και τα τηλέφωνα τους (Κινητό και Σταθερό τηλέφωνο).

Τα στοιχεία αυτά με επιλογή του ενδιαφερόμενου, θα μπορούν να συγχρονίζονται με το Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ).

Τι είναι ο βοηθός εκπλήρωσης φορολογικών υποχρεώσεων

Με την ίδια απόφαση καθιερώνεται πλέον και ο θεσμός του «βοηθού εκπλήρωσης» φορολογικών υποχρεώσεων, για άτομα που έχουν μεν δικούς τους κωδικούς αλλά, για διαφόρους λόγους χρειάζονται και την βοήθεια άλλων προσώπων για την εκπλήρωση των φορολογικών τους υποχρεώσεων.

Ποιος μπορεί να γίνει «βοηθός»

Με τον λεγόμενο «βοηθό» άτομα που δεν μπορούν, για οποιονδήποτε λόγο, να εκπληρώνουν μόνα τους τις φορολογικές τους υποχρεώσεις - είτε για λόγους υγείας, είτε εξαιτίας μη εξοικείωσης με υπολογιστές - έχουν κάποιον δικό τους άνθρωπο να τους βοηθά.

Μάλιστα, πλέον, το συγκεκριμένο πρόσωπο θα έρχεται και επισήμως σε επικοινωνία με την εφορία, η οποία μάλιστα θα τον ενημερώνει μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Το πρόσωπο αυτό μπορεί να είναι:

λογιστής,
σύμβουλος,
κάποιος στενός συγγενής ή
ένα οικείο πρόσωπο.



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/Ux8fMBI
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη