Ουκρανία: Τα 2 «καυτά» προβλήματα του Ερντογάν

Ουκρανία: Τα 2 «καυτά» προβλήματα του Ερντογάν

Με την «πλάτη στον τοίχο» είναι η Τουρκία λόγω της στάσης που τηρεί στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία…

 

«Αρρυθμίες» παρατηρούνται στην πολιτική που ασκεί ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η μεν πρώτη εστιάζεται στους Κούρδους στρατιώτες που υπηρετούν τη θητεία στον τούρκικο στρατό και η δε δεύτερη αφορά την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στις ΗΠΑ.

Ο πρώην Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, ήταν ένας από τους υψηλούς προσκεκλημένους στην εκπομπή SocialNet.  Μίλησε για τις τελευταίες εξελίξεις στον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

«Τα προβλήματα της Τουρκίας είναι αφενός, η έντονη παρουσία Κούρδων στρατιωτών που υπηρετούν τη θητεία τους στις Ένοπλες Δυνάμεις της Τουρκίας και αφετέρου, η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και η ομιλία του στο Κογκρέσο», ανέφερε ο κ. Στεφανής και εξήγησε:

«Είναι λυπηρό το φαινόμενο χώρες να προσπαθούν να λύσουν τα θέματά τους, χρησιμοποιώντας τον πυλώνα ισχύος που δεν θα έπρεπε να τον αναμιγνύουν ποτέ: Τον στρατιωτικό. Έχει αφεθεί στην άκρη ο διπλωματικός πυλώνας, ο οικονομικός, ο πληροφοριακός κ.α. Πρέπει να μας ανησυχεί το γεγονός ότι όταν η Ρωσία αντιλαμβάνεται πως οι συμβατικές δυνάμεις της δεν είναι σε θέση να δώσουν ένα επιχειρησιακό αποτέλεσμα, τότε γεννάται ένας σοβαρός κίνδυνος. Ποιες εισηγήσεις, εν ολίγοις, θα δεχθεί ο κ. Πούτιν σε σχέση με τη συνέχεια της δυναμικής της επιχείρησης που έχει».

Σάββας Καλεντερίδης: «Οι ΗΠΑ έχουν αποκλείσει την Τουρκία από τα F-35»

Από την άλλη πλευρά, ο Σάββας Καλεντερίδης,εκδότης -συγγραφέας, ανέφερε στην εκπομπή SocialNet ότι η πολιτική της Τουρκίας θεωρείται πετυχημένη, με εξαίρεση στο ουκρανικό ζήτημα. «Αν απομονώσουμε την πολιτική της Τουρκίας στο Ουκρανικό, πρέπει να παραδεχθούμε ότι κινείται πετυχημένα», ανέφερε ο κ. Καλεντερίδης και επισήμανε: «Κατόρθωσε να μην δίνει όπλα στην Ουκρανία ως κράτος και προσπαθεί να παίξει ένα διαμεσολαβητικό ρόλο, ίσως το πιο σοβαρό μέχρι στιγμής. Παράλληλα, η Τουρκία πουλάει όπλα στην Ουκρανία και κερδίζει χρήματα ο γαμπρός του Ερντογάν… Δεν έχει κλείσει τον εναέριο χώρο της και έχει μετατραπεί σ' ένα ασφαλές καταφύγιο για τους ολιγάρχες. Τα Κατεχόμενα της Κύπρου, δε, είναι γεμάτα από Ρώσους… Γι' αυτό και οι ΗΠΑ έχουν αποκλείσει την Τουρκία από τα F-35, με συνέπεια ν' αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα με την προσθήκη αεροσκαφών τέταρτης ή και πέμπτης γενιάς για τα επόμενα 10-15 χρόνια

{https://www.youtube.com/watch?v=V_zgmDOpnbo&t=1s}

#ΟΥΚΡΑΝΙΑ #ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ_ΣΤΕΦΑΝΗΣ #ΡΕΤΖΕΠ_ΤΑΓΙΠ_ΕΡΝΤΟΓΑΝ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/yZlAkG0
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη