Επίδομα 300 ευρώ για διακοπές: Οι προϋποθέσεις, ποιες περιοχές αφορά

EUROKINISSI

Επίδομα 300 ευρώ για τις διακοπές όσων επιλέξουν να πάνε σε πληγείσες περιοχές προσφέρει η κυβέρνηση.

Κίνητρα για να διαλέξει κανείς τις πληγείσες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας και της Σάμου προσφέρει η κυβέρνηση. Συγκεκριμένα με τροπολογία που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο στη Βουλή η κυβέρνηση επιχειρεί να δώσει κίνητρα για να ενισχύσει την επισκεψιμότητας σε περιοχές που έχουν πληγεί πρόσφατα.

Συγκεκριμένα και όπως ορίζει η εν λόγω τροπολογία

1. Παρέχεται Οικονομική διευκόλυνση για 2022 από εθνικά σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κάθε ενήλικο φυσικά πρόσωπο προς σκοπό ενίσχυσης του εγχώριου τουρισμού και Βόρεια Εύβοια, οι επλήγησαν από σεισμό 3Οης Οκτωβρίου 2020 και από τις πυρκαγιές του Αυγούστου 2021, αντίστοιχα.

2. Δικαιούχοι είναι όλα τα ενήλικα φυσικά πρόσωπα, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας βάσει τελευταίας φορολογικής δήλωσης που έχουν υποβάλλει. Ειδικά για τους έγγαμους τα πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, δικαιούχος είναι υπόχρεος υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

3. Ωφελούμενοι των δικαιούχων ορίζονται:

α) τα ενήλικα τέκνα του δικαιούχου που δηλώνονται ως εξαρτώμενα μέλη δήλωση φορολογίας εισοδήματος Φυσικών προσώπων για το Φορολογικό 2020 και

β) ο/η σύζυγος του δικαιούχου πρόσωπο που έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης αυτόν. περιπτώσεις συζύγων τέκνων που αμfάτεροι είναι δικαιούχοι κατά έννοια παρ. 2, ένας εκλαμβάνεται ως ωφελούμενος του άλλου, εφόσον δηλωθεί αίτηση

4. Δεν καθίστανται δικαιούχοι -ωφελούμενοι:

α) Οι επιλεγέντες ως δικαιούχοι - ωφελούμενοι Πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2021-2022 του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, όσοι επιλεγούν ως δικαιούχοι του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης περιόδου 2022-2023, ανεξαρτήτως από αν γίνει, τελικώς, χρήση των ανωτέρω παροχών όχι, καθώς και

β) οι επιλεγέντες ως δικαιούχοι -ωφελούμενοι συνάψουν παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για ΄ίδια χρονική περίοδο.

5. Η οικονομική ενίσχυση υπερβαίνει των τριακοσίων (300) ευρώ για τους Δήμους Ανατολικής και Δυτικής Σάμου και των εκατόν πενήντα (150) ευρώ για τους Δήμους Ιστιαίας Αιδηψού και Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας.

Δείτε την τροπολογία ΕΔΩ

 

#ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ #ΔΙΑΚΟΠΕΣ #ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ_ΠΕΡΙΟΧΕΣ #ΒΟΡΕΙΑ_ΕΥΒΟΙΑ #ΣΑΜΟΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/Eelzbvr
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη