Αιδηψός: Για πλημμέλημα και όχι κακούργημα παραπέμπεται ο 30χρονος που κλώτσησε τη γάτα

Αιδηψός: Για πλημμέλημα και όχι κακούργημα παραπέμπεται ο 30χρονος που κλώτσησε τη γάτα

Την παραπομπή του 30χρονου, άνδρα αλβανικής καταγωγής για την κακοποίηση γάτας εχθές στον Άγιο Γεώργιο Λιχάδας, στην Αιδηψό για πλημμέλημα φέρεται να αποφάσισε ο Εισαγγελέας Χαλκίδος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του evima.gr o 30χρονος συλληφθείς αυτή τη στιγμή περνάει αυτόφωρο, και ο εισαγγελέας έχει αποφασίσει την παραπομπή του για πλημμέλημα ενώ  ο δικηγόρος του θα καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης. Να σημειώσουμε εδώ ότι το πλημμέλημα τιμωρείται με ποινή φυλάκισης έως 5 ετών.

Με κουκούλα και μάσκα να κρύβουν τα χαρακτηριστικά του, λίγο πριν από τις 10:00 το πρωί της Τρίτης (3/5/2022) έφτασε στον εισαγγελέα Χαλκίδας ο 30χρονος άνδρας που έχει καταγραφεί σε βίντεο να δελεάζει με φαγητό γατάκι σε ταβέρνα της Αιδηψού και μετά να το κλωτσά προς τη θάλασσα.

Φτάνοντας στον εισαγγελέα με περιπολικό, ο 30χρονος άνδρας δεν θέλησε να πει τίποτα για το εξοργιστικό περιστατικό που σημειώθηκε το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής σε ταβέρνα της Αιδηψού, όπου έτρωγαν ο ίδιος και η παρέα του.

Ο νεαρός, γεννημένος το 1992, είναι αλβανικής καταγωγής και συνελήφθη στο σπίτι του. Μάλιστα σύμφωνα με τις πληροφορίες ο 30χρονος είναι σεσημασμένος για ναρκωτικά και ταυτοποιήθηκε από το τατουάζ στο πόδι του το οποίο απεικονίζεται στο βίντεο με την κακοποίηση του γατιού. Υπενθυμίζεται ότι ο βασανισμός ζώου αποτελεί κακούργημα και επιφέρει πρόστιμο έως και 50.000 ευρώ και ποινή φυλάκισης έως 10 έτη ωστόσο από οτι φαίνεται δεν θα παραπεμφθεί για κάτι τέτοιο τελικά.

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν όταν άτομο από την παρέα που έτρωγε στην ταβέρνα της Αιδηψού, ανήρτησε ένα βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram στο οποίο φαίνεται ο 30χρονος συλληφθείς να δελεάζει το ανυποψίαστο ζώο με φαγητό προκειμένου να έρθει προς το μέρος του. Μόλις η γάτα αντιλαμβάνεται το ψάρι που της προσφέρει ο 30χρονος κατευθύνεται προς το μέρος του. Λίγο αργότερα εκείνος την κλωτσάει προς τη θάλασσα και η παρέα του ξεσπά στα γέλια.

Γρήγορα το βίντεο έκανε τον γύρο του διαδικτύου προκαλώντας τον αποτροπιασμό και την οργή πολλών χρηστών στα social media. Στο θέμα της κακοποίησης της γάτας αναφέρθηκε και η Σταματίνα Σταματάκου, με έντονη δραστηριότητα σε φιλοζωϊκά θέματα με αναρτήσή της στα social media. Mάλιστα ενημέρωσε και τις Αρχές, όπως έκαναν και το Dog's Voice και το A little Shelter, προαναγγέλλοντας ότι σήμερα θα καταθέσουν μήνυση κατά του 30χρονου.

Η ανάρτηση του βίντεο στα social media έφερε και την άμεση παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, ο οποίος υπογράμμισε ότι ο δράστης θα εντοπιστεί και ο νόμος θα τηρηθεί όπως και έγινε 

{https://twitter.com/StamatinaSs/status/1521030701323362304?s=20&t=LLlJhlUw5mTd05zI4P6WXw}



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/vqwU4k1
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη