Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή: Συνεδρίαση και αντιδράσεις για την παραχώρηση του ΟΑΚΑ στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός

eurokinissi

Η Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής το απόγευμα της Τρίτης 3/5, θα συζητήσει και θα επικεντρωθεί στις αντιδράσεις του ερασιτεχνικού αθλητισμού, σχετικά με την παραχώρηση του ΟΑΚΑ στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός, ενώ θα κρίνει και τις επόμενες άμεσες κινήσεις της.

Η ΕΟΕ «για να υπερασπιστεί το συμφέρον σύσσωμου του ελληνικού αθλητισμού, είναι αποφασισμένη να ζητήσει συνάντηση το ταχύτερο δυνατό με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη», σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Το ζήτημα που έχει προκύψει εστιάζει στο «θολό» τοπίο που υφίσταται σχετικά με το τι  περιλαμβάνει η παραχώρηση του συνόλου των εγκαταστάσεων του κλειστού γυμναστηρίου του ΟΑΚΑ στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Χωρίς να είναι οι εκπρόσωποι του ερασιτεχνικού αθλητισμού αντίθετοι με την παραχώρηση του ΟΑΚΑ στους «πράσινους», αγωνιούν για πιθανό... ξεσπίτωμα «μικρών» και όχι μόνο αθλημάτων, μιας και το χρονικό όριο της παραχώρησης (49 χρόνια), ενδέχεται -αν δεν ξεκαθαριστεί- να αποκλείσει κάθε ερασιτεχνικό άθλημα από το κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, τη στιγμή που δεν υπάρχουν εναλλακτικές επιπέδου ΟΑΚΑ.

Η μεγαλύτερη ανησυχία εκφράζεται από το άθλημα της Ξιφασκίας, η οποία χρησιμοποιεί το προπονητήριο του ΟΑΚΑ, όπου στεγάζεται η μοναδική σάλα που διεξάγονται διεθνείς διοργανώσεις. Σε περίπτωση που δεν βρεθεί ανάλογου επιπέδου «σπίτι» η Ξιφασκία κινδυνεύει με διάλυση.

Πρόβλημα εντοπίζεται και στη μεγάλη αρένα, την οποία χρησιμοποιούν κι άλλα αθλήματα που διεκδικούν Ευρωπαϊκά ή Παγκόσμια ( αρχές Ιουλίου θα διεξαχθεί το Ευρωπαϊκό Τσιρλίντινγκ), όπως και οι Εθνικές ομάδες ομαδικών αθλημάτων, για τη διεξαγωγή τουρνουά μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ, κλπ.

Το θέμα OAKA - ΚΑΕ Παναθηναϊκός είναι πρώτο στην ημερήσια διάταξη της Ολομέλειας της ΕΟΕ στη σημερινή απογευματινή συνεδρίαση, όπου και θα αποφασιστούν οι άμεσες κινήσεις της Ολυμπιακής Επιτροπής και των Ομοσπονδιών μελών της.



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/PAEruGQ
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη