Ξεσπά ο αδερφός του 43χρονου που πέθανε σε καρέκλα στο «Παπανικολάου»: «Προσβάλλετε τη μνήμη του» (βίντεο)

Ξεσπά ο αδερφός του 43χρονου που πέθανε σε καρέκλα στο «Παπανικολάου»: «Προσβάλλετε τη μνήμη του» (βίντεο)

Ο αδερφός του θύματος, Ανδρέας Καμπάκας, ξεσπά και θέτει ερωτήματα στον διευθυντή της ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου».

 

Συγκλονίζει ο αδερφός του 43χρονου που πέθανε στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» αφού έλαβε εξιτήριο, καθώς ο άνδρας καταγγέλλει πως ζήταγε βοήθεια και τον «διώξατε».

Ιδιαίτερα φορτισμένος, ξέσπασε για τις διαρροές και τις ψευδείς πληροφορίες ότι ο αδερφός του ήταν άστεγος ή ναρκομανής.

«Έχω αναγνωρίσει τον αγώνα που έχει κάνει το νοσοκομείο στην εποχή του κορονοϊού. Δε θέλω να δυσφημήσω κανέναν. Τα όσα έχουν ειπωθεί είναι από την επίσημη κατάθεση που έχει δώσει το νοσοκομείο, δε γνωρίζω ποιος έδωσε αυτή την κατάθεση. Είμαι διατεθειμένος, να ανέβει το έγγραφο το σχετικό», είπε αρχικά ο Ανδρέας Καμπάκας, μιλώντας στο Mega.

«Αν χτυπήσετε το ΑΜΚΑ του δε βγάζει τη διεύθυνση κατοικίας του; Δε βγάζει το τηλέφωνό μου; Εκεί μένει η μάνα μου. Το νοσοκομείο νοιάστηκε τόσο πολύ για το πώς θα διώξει τον αδερφό μου; Δεσμεύεστε ότι του έγιναν αιματολογικές εξετάσεις;», ρώτησε τον Νίκο Καπραβέλο.

«Βρέθηκε σε μια καρέκλα ενάμιση μέτρο από τη γραμματεία ο αδερφός μου»

«Ο αδερφός μου δούλευε το πρωί και πονούσε», συνέχισε ο αδερφός του εκλιπόντος. «Το αν πίνει αλκοόλ ή καπνίζει μαριχουάνα είναι δικαίωμά του. Όλοι έχουν την ίδια αξία. Μη βγαίνετε και μου λέτε ότι είναι άστεγος. Προσβάλλετε τη μνήμη του», δήλωσε έπειτα ο Ανδρέας Καμπάκας.

«Η πρώτη εικόνα που έχουμε, και η περιποίηση των πληγών δείχνει ασθενή που είχε πλήρη επικοινωνία, τα ζωτικά του ήταν καλά. Εμείς εκτιμήσαμε χρόνια προβλήματα. Προσφέραμε τις υπηρεσίες μας και είπαμε να επανέλθει για περιποίηση των χρόνιων προβλημάτων του», απάντησε ο Νίκος Καπραβέλος.

«Δεν είμαι εκπρόσωπος του νοσοκομείου, μιλάω ως γιατρός, όχι ως διοικητικός. Όταν κλήθηκε η ιατρική υπηρεσία να προσφέρει τις υπηρεσίες της στον ασθενή, τις προσέφερε. Όλα τα υπόλοιπα, δεν είμαι σε θέση να τα γνωρίζω. Δεν έχω πρόσβαση στον ιατρικό φάκελο», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Λέτε ότι δεν ξέρετε τι έχει πει το συμβούλιο. Εγώ το ξέρω. Αφού το μάθετε και εσείς, μετά να βγείτε να μιλήσετε. Ξέρω τι έχει δηλώσει το νοσοκομείο στο ΑΤ Πυλαίας. Κατά την ώρα θανάτου του αδερφού μου, γιατί καλέστηκε η αστυνομία από το νοσοκομείο σας αφού γνωρίζατε ποιος είναι και γιατί δεν ήταν εκεί ιατροδικαστής; Βρέθηκε σε μια καρέκλα ενάμιση μέτρο από τη γραμματεία ο αδερφός μου», σημείωσε ακόμη.

«Ήταν ένας ασθενής με ιδιαιτέρα προβλήματα, που δεν μας επιτρέπεται να ανακοινώσουμε. Ο ασθενής προσήλθε στο νοσοκομείο, έλαβε τις πρώτες βοήθειες, δεν βρέθηκε διεύθυνση κατοικίας, προκειμένου να επιστέψει. Το ΕΚΑΒ δεν επιτρέπεται να επιστρέψει ασθενή και να τον αφήσει στους δρόμους και γι' αυτό παρέμεινε στον χώρο του νοσοκομείου.

Δεν βρέθηκε κανείς δίπλα του, παρά μόνο το νοσηλευτικό προσωπικό και η προσπάθειά του να πάει στο σπίτι του, ή ο χώρος για να αντιμετωπιστούν τα χρόνια προβλήματα που αντιμετώπιζε αυτός ο ασθενής και τα έλκη στα κάτω άκρα. Βρέθηκε κάποιος φίλος να τον εξυπηρετήσει, όταν πήγε η νοσηλεύτρια για να τον δει και να τον μεταφέρει, τον βρήκε χωρίς αισθήσεις.

Του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφεραν, ήταν ένας αιφνίδιος θάνατος για το νοσοκομείο», απάντησε από την πλευρά του ο Νίκος Καπραβέλος.

#ΘΑΝΑΤΟΣ #ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ #43χρονος #ΚΑΠΡΑΒΕΛΟΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/pEiv796
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη