Δίωξη για κατασκοπία σε 51χρονο στο Βόλο που κατέγραψε με drone αμερικανικό πολεμικό πλοίο

Δίωξη για κατασκοπία σε 51χρονο στο Βόλο που κατέγραψε με drone αμερικανικό πολεμικό πλοίο

Χομπίστας που του αρέσει να κινηματογραφεί και να φωτογραφίζει διάφορα πράγματα στην περιοχή μας με το drone του, τόνισε ότι είναι ο 51χρονος ιδιωτικός υπάλληλος, που συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης να καταγράφει πολεμικό αποβατικό πλοίο των ΗΠΑ την ώρα που έμπαινε στο λιμάνι του Βόλου.

Σε βάρος του κατηγορούμενου ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη για κατασκοπεία, παραπέμφθηκε στον ανακριτή, πήρε προθεσμία και θα απολογηθεί σήμερα Παρασκευή.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε χθες στα Δικαστήρια συνοδεία στελεχών του Λιμεναρχείου Βόλου και κατέθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η καταγραφή από drone είναι το χόμπι του και σε καμία περίπτωση δεν έκανε κατασκοπεία στο πλοίο, που κατέγραφε την ώρα που περνούσε για να μπει στο λιμάνι.

Ο 51χρονος που εργάζεται σε εταιρία φύλαξης μεγάλου εργοστασίου στον Βόλο, βρισκόταν στα Πευκάκια, σε εμφανή θέση και όταν περνούσε το αποβατικό πλοίο USS Arlington (LPD 24) – που ήρθε στον Βόλο στο πλαίσιο της διακλαδικής άσκησης «Μέγας Αλέξανδρος», για να δέσει στο εμπορικό λιμάνι του Βόλου, το βιντεοσκοπούσε και το φωτογράφιζε με το μη επανδρωμένο του όχημα που πετούσε πάνω και περιμετρικά του πλοίου.
 
Σύμφωνα με το Μagnesianews.gr, το drone έγινε αντιληπτό από το πλήρωμα, ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο και ο 51χρονος χειριστής εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Σημειώνεται ότι η κατασκοπεία είναι αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος και τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι 10 έτη.

Όπως ανακοίνωσε το Λιμεναρχείο Βόλου, την Τετάρτη κατά τον κατάπλου πολεμικού πλοίου σημαίας ΗΠΑ, το οποίο συμμετέχει σε διακλαδική άσκηση, έγινε αντιληπτή από το πλήρωμα του εν λόγω πλοίου, τις απογευματινές ώρες, η ύπαρξη ενός Συστήματος μη Επανδρωμένου Αεροσκάφους (drone) το οποίο εκτελούσε μη εξουσιοδοτημένη πτήση στον εναέριο χώρο άνωθεν και περιμετρικά του πλοίου και σε κοντινή απόσταση και το οποίο είχε προβεί σε καταγραφή οπτικού και λήψη φωτογραφικού υλικού από το πολεμικό πλοίο.

Από στελέχη Γραφείου Ασφαλείας του Λιμεναρχείου εντοπίστηκε σε περιοχή αρμοδιότητάς μας (εντός Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Βόλου) ο χειριστής του ΣμηΕΑ, 51χρονος ημεδαπός, ο οποίος συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/62QOmxd
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη