-->

Ουκρανία: Με αμερικανική καθοδήγηση βυθίστηκε το Moskva

Ουκρανία: Με αμερικανική καθοδήγηση βυθίστηκε το Moskva

NYT και Washington Post αναφέρουν ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν ήταν πάντως ενήμερη

Η βύθιση του πλοίου Moskva, της ναυαρχίδας του στόλου της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα, θεωρήθηκε (και ήταν) μεγάλο πλήγμα για τη στρατιωτική μηχανή του Πούτιν. Φαίνεται ότι ήταν οι πληροφορίες των ΗΠΑ στην Ουκρανία που οδήγησαν στο μεγάλο πλήγμα.

Οι πληροφορίες αυτές σχετικά με το Moskva έρχονται ενώ η Ρωσία κατηγορεί τη Δύση πως με τη βοήθειά της στην Ουκρανία παρεμβαίνει στην εξέλιξη του πολέμου και το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ πως βοηθά τους Ουκρανούς να σκοτώνουν Ρώσους στρατηγούς.

Το NBC News μετέδωσε χθες (05.05.2022) ότι τα δεδομένα που έδωσαν οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών επέτρεψαν στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις να βυθίσουν το ρωσικό πυραυλοφόρο καταδρομικό,στα μέσα Απριλίου. Οι ΗΠΑ έδωσαν στο Κίεβο στοιχεία για την ακριβή θέση του καταδρομικού, ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο.

Η αμερικανική κυβέρνηση δεν ήταν ενήμερη για τα σχέδια των ουκρανικών δυνάμεων να πλήξουν τη ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, ισχυρίστηκαν από την πλευρά τους οι εφημερίδες Washington Post και New York Times, επικαλούμενες ανώνυμες πηγές προσκείμενες στις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Η ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας βυθίστηκε στα μέσα Απριλίου. Η Ουκρανία υποστήριξε ότι έπληξε το καταδρομικό με πυραύλους κατά πλοίων επιφανείας Neptun. Η Μόσχα το διέψευσε, ανακοινώνοντας πως το πλοίο βυθίστηκε εξαιτίας πυρκαγιάς και έκρηξης μέρους του οπλισμού που έφερε στο κατάστρωμα, χωρίς ποτέ να εξηγήσει τι τα προκάλεσε όλα αυτά…

Το καταδρομικό σοβιετικού σχεδιασμού τέθηκε σε υπηρεσία το 1983, όταν ονομαζόταν Slava («Δόξα»). Μετονομάστηκε («Μόσχα») μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ. Εφοδιασμένο με 16 εκτοξευτήρες πυραύλων κατά πλοίων επιφανείας P-1000 Vulcan, ανθυποβρυχιακά όπλα και αντιαεροπορικά συστήματα (το θαλάσσιο αντίστοιχο του επίγειου συστήματος S-300), το καταδρομικό αναπτύχθηκε στη Μαύρη Θάλασσα για να εγγυάται την αντιαεροπορική άμυνα των υπολοίπων ρωσικών πολεμικών ανοικτά των ουκρανικών ακτών και της χερσονήσου της Κριμαίας, την οποία προσάρτησε η Ρωσία το 2014.from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/jO3A2Bs
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->