Επίδομα έως 600 ευρώ για ρεύμα: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα power pass για αιτήσεις

Επίδομα έως 600 ευρώ για ρεύμα: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα power pass για αιτήσεις

Αντίστροφη μέτρηση για την πλατφόρμα μέσω της οποίας οι πολίτες θα κάνουν αιτήσεις έτσι ώστε να πάρουν το επίδομα έως 600 ευρώ από τις άδικες επιβαρύνσεις στους λογαριασμούς ρεύματος. Το όνομα αυτής... power pass.

Όπως έγραψε χτες το Dnews, η πλατφόρμα θα είναι έτοιμη μέσα στον Ιούνιο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι τις 20 Ιουνίου θα ανοίξει η πλατφόρμα τέλος Ιουνίου θα ξεκινήσουν οι πληρωμές.

Η κυβέρνηση όρισε ως χαμηλότερο πλαφ΄ον τα 45.000 ευρώ οικογενειακό εισόδημα για να λάβει κάποιος την επιστροφή. Εκτιμάται ότι το 30% των καταναλωτών ήτοι 1,3 εκατομμύρια καταναλωτές είναι αυτοί που θα λάβουν τα μεγαλύτερα ποσά καθώς είχαν κατανάλωση πάνω από 300 κιλοβατώρες,που δεν έχει επιδοτηθεί από το κράτος.

Βήμα βήμα η διαδικασία στο power pass

Ο καταναλωτής δεν θα χρειάζεται να εισάγει τις χρεώσεις. H διαδικασία αυτή θα γίνεται απευθείας από τις εταιρείες - παρόχους ενέργειας. Aυτό που θα κάνει είναι να εισέρχεται στην πλατφόρμα όπου θα εμφανίζεται η πρώτη κατοικία σύμφωνα με το Ε1, το ρολόι και το ποσοστό χρήσης.

Κατόπιν θα συναινεί στην ορθότητα των στοιχείων ενώ σε περίπτωση που τα στοιχεία δεν είναι ορθά θα προχωρά στην επικαιροποίηση τους ενώ παράλληλα υπάρχει δυνατότητα διόρθωσης σε περίπτωση που δεν εμφανίζεται στην εφορία η οικία ως πρώτη κατοικία. Σε ό,τι αφορά τους φοιτητές θα λάβουν επίδομα εφόσον το δηλώνουν ως κύρια κατοικία.

Πριν βγει κανείς από την πλατφόρμα θα πρέπει να δηλώνει το ΙΒΑΝ στο οποίο θα πιστωθούν εντός του Ιουνίου τα χρήματα που θα δοθούν από το κράτος και μετλα τα στοιχεία των χρεώσεων ρεύματος, για κάθε ρολόι, θα αντλούνται από τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας.



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/liH0bUA
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη