Παρέμβαση Σημίτη με επαίνους στην νέα αντιπολιτευτική τακτική του ΠΑΣΟΚ λίγο πριν το συνέδριο

Παρέμβαση Σημίτη με επαίνους στην νέα αντιπολιτευτική τακτική του ΠΑΣΟΚ λίγο πριν το συνέδριο

Με ένα άρθρο στην εφημερίδα Τα Νέα ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης κάνει την δική του παρέμβαση σχολιάζοντας την αντιπολιτευτική τακτική του ΠΑΣΟΚ αλλά και τις προτάσεις που έχει καταθέσει για τα σημερινά προβλήματα που μαστίζουν την ελληνική κοινωνία. 

Η παρέμβαση Σημίτη έρχεται λίγες ημέρες πριν το συνέδριο και μετα τα πυρά που δέχθηκε η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για το ψηφοδέλτιο των εκλογών για το νέο όνομα του Κινήματος 

Στο άρθρο του ο Κώστας Σημίτης δίνει σαφή ψήφο εμπιστοσύνης στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και στην αντιπολιτευτική σοσιαλδημοκρατική γραμμή του κόμματος που έχει υιοθετήσει.

«Σοσιαλδημοκρατία σημαίνει δημιουργική αντιμετώπιση των προβλημάτων» σημειώνει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με μια κίνηση που δεν συνηθίζει ενώ μιλά με επαινετικό ύφος για το Νίκο Ανδρουλάκη και  τις θέσεις που έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ για τα προβλήματα σε οικονομία, ενεργειακή κρίση και κοινωνική κατοικία.

Αναφέρει στην κατακλείδα του άρθρου του ο πρώην πρωθυπουργός:

Η περιγραφή των στόχων του Κινήματος Αλλαγής στις πρώτες δημοσιεύσεις της ηγεσίας του είναι ένα βήμα στη σωστή κατεύθυνση. Αναφέρονται πχ στο πρόβλημα της στέγασης και την ανάγκη ενός προγράμματος κοινωνικής κατοικίας με αξιοποίηση των χρημάτων του Ταμείου Ανάκαμψης. Χρήσιμη είναι και η αναφορά των άμεσων και μακροπρόθεσμων μέτρων στον τομέα της ενέργειας και της υγείας. Όσον αφορά το κεντρικό θέμα της οικονομίας έχει ήδη διαγραφεί η απαραίτητη στόχευση. Οι δημοσιεύσεις αυτές είναι ένδειξη ότι στην Ελλάδα το Κίνημα Αλλαγής αποτελεί μια σημαντική και ελπιδοφόρα προσπάθεια

Η νέα ηγεσία του ήδη σε αυτή την πρώτη φάση οργάνωσης έχει δημοσιεύσει κείμενα που αναφέρονται λεπτομερειακά στα θέματα κοινωνικής κατοικίας , υγείας , τη μετάβαση στην πράσινη εποχή και την αξιοποίηση των πόρων που διατίθενται στην Ελλάδα από το Ταμείο Ανάκαμψης. Από τα κείμενα αυτά προκύπτει ότι η επεξεργασμένη και δημιουργική πολιτική θα αποτελέσει έναν από τους κύριους στόχους του Κινήματος.Η προσπάθεια αυτή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη όχι μόνο για τη συγκεκριμενοποίηση των επιδιώξεων αλλά κυρίως για να καλλιεργηθεί η συναίσθηση ότι στην πολιτική αντιπαράθεση χρειάζεται ενα διαρκώς βελτιούμενο πρόγραμμα με στόχο τις αναγκαίες για την κοινωνική δικαιοσύνη αλλαγές και όχι τα πολλά και ωραία λόγια. 



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/qy8s0DB
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη