Λογαριασμοί Ρεύματος: Μπαίνει κατώτατο πλαφόν στις επιστροφές των 600 ευρώ, πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Λογαριασμοί Ρεύματος: Μπαίνει κατώτατο πλαφόν στις επιστροφές των 600 ευρώ, πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Όπως διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης η ελάχιστη επιστροφή θα είναι 18 ευρώ και η μέγιστη δεν μπορεί να ξεπερνά τα 600 ευρώ. Τον Ιούνιο αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα ώστε να δηλωθούν τα στοιχεία για την επιστροφή των αναδρομικών από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης τόνισε οτι για την επιστροφή των χρημάτων έως 600 ευρώ μετράει η ημερομηνία έκδοσης του λογαριασμού και όχι με βάση την περίοδο της κατανάλωσης για καταναλωτές πρώτης κατοικίας που δεν έχουν καλυφθεί από τις προηγούμενες επιδοτήσεις

Αφορά νοικοκυριά φορολογικούς κατοίκους Ελλάδας με έσοδα 45.000 ευρώ

Η ελάχιστη επιστροφή θα είναι 18 ευρώ και η μέγιστη δεν μπορεί να ξεπερνά τα 600 ευρώ.

Απαραίτητη για την επιστροφή η αίτηση σε ηλεκτρονική πλατφόρμα

Ο ωφελούμενος θα επιβεβαιώνει τα στοιχεία που θα δίνει η ΑΑΔΕ αλλά και θα επικαιροποιεί αν χρειάζεται

Τις χρεώσεις δεν θα τις βάζει ο καταναλωτής αλλά θα αντλούνται από τους παρόχους

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Οπως τονίστηκε η πλατφόρμα θα ανοίξει όταν θα έχουν ενσωματωθεί και οι λογαριασμοί του Μαίου και η διαδικασία θα είναι απλή καθώς ο καταναλωτής απλά πρέπει να υποβάλλει τα στοιχεία κατοικίας του και στη συνέχεια οι αρμόδιες αρχές θα πάρουν τα στοιχεία των λογαριασμών από κάθε πάροχο.

Με «μπούσουλα» παλαιότερες πληρωμές έκτακτων επιδομάτων και ενισχύσεων, θα καταβληθούν τα αναδρομικά σε περισσότερα από 5,5 εκατομμύρια νοικοκυριά που είδαν υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος από τον Δεκέμβριο του 2021 μέχρι και τον Μάιο του 2022.

Τα αναδρομικά θα φτάσουν μέχρι και τα 600 ευρώ και θα αφορούν ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως και 45.000 ευρώ, για πρώτη ή και δεύτερη κατοικία.

Tα στοιχεία που θα λαμβάνονται υπόψη θα είναι ο αριθμός παροχής ρεύματος που αναγράφεται τόσο στον λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος όσο και στο έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης, καθώς επίσης και το ετήσιο φορολογητέο εισόδημα του φορολογικού έτους 2020 (δεδομένου ότι οι περισσότεροι φορολογούμενοι δεν έχουν υποβάλει ακόμη τις δηλώσεις για τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2021).

Το ποσό θα είναι ακατάσχετο και αφορολόγητο ενώ δικαίωμα στην αποζημίωση θα έχουν και οι φοιτητές εφόσον δηλώνουν την οικία που διαμένουν.



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/p51Hfqo
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη