Επίδομα έως 600 ευρώ για ρεύμα: Τι θα γίνει με όσους δεν έχουν δηλώσει σωστά την κύρια κατοικία τους

Επίδομα έως 600 ευρώ για ρεύμα: Τι θα γίνει με όσους δεν έχουν δηλώσει σωστά την κύρια κατοικία τους

Γνωστή έγινε η εξειδίκευση του ρεύματος από τους αρμόδιους υπουργούς. Χιλιάδες είναι οι δικαιούχοι της επιστροφής έως 600 ευρώ από τους φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος.

Η πλατφόρμα, όπως τόνισε ο γ.γ. δημοσιονομικής πολιτικής Αθανάσιος Πετραλιάς θα είναι έτοιμη στο τέλος Μαΐου, αρχές Ιουνίου και τότε οι δικαιούχοι της επιστροφής θα μπορούν να κάνουν αίτηση για να λάβουν τα χρήματα.

Επιπλέον, όταν ετοιμαστεί η πλατφόρμα οι πολίτες θα μπαίνουν με τους κωδικούς Taxisnet και θα βλέπουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής, την κρατική επιδότηση και τυχόν μειώσεις προερχόμενες από τον πάροχο. 

Με βάση αυτές τις τιμές θα «βγαίνει» η τιμή της επιστροφής. Επίσης, στην πλατφόρμα θα φαίνεται την κύρια κατοικία που είναι δηλωμένη στην ΑΑΔΕ. Σε αυτή τη φάση, η πλατφόρμα θα έχει ένα «κουμπί» επικαιροποίησης μέσω του οποίου θα μπορούν να αλλάξουν τα στοιχεία για την κατοικία που είναι δηλωμένη στην ΑΑΔΕ.

Αποζημίωση έως 600 ευρώ

Η συγκεκριμένη έκτακτη αποζημίωση αφορά τους οικιακούς καταναλωτές για την κύρια κατοικία με οικογενειακά εισοδήματα έως 45.000 ευρώ, που είδαν συνολική αύξηση λογαριασμών ρεύματος από 30 ευρώ και πάνω, ενώ καλύπτονται το 90% των νοικοκυριών. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οι δικαιούχοι ανέρχονται στους 1.200.000.

Το ποσό, με ελάχιστο όριο τα 18 ευρώ και ανώτατο τα 600, θα καταβληθεί μέσω της ειδικής πλατφόρμας που θα ανοίξει, στον τραπεζικό λογαριασμό του καταναλωτή, στο IBAΝ που έχει δηλώσει. Ο ωφελούμενος θα επιβεβαιώνει τα στοιχεία που θα δίνει η ΑΑΔΕ αλλά και θα επικαιροποιεί αν χρειάζεται. Επίσης τις χρεώσεις δεν θα τις βάζει ο καταναλωτής αλλά θα αντλούνται από τους παρόχους και θα επικαιροποιούνται τα στοιχεία αν έχει αλλάξει κύρια κατοικία.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας «έως τώρα έχουν επιδοτηθεί οι καταναλώσεις για την α' κατοικία με 755 εκατ. ευρώ, ενώ οι καταναλωτές έχουν επωμισθεί επιπλέον κόστος 464 εκατ. ευρώ. Οπότε, το κόστος της παρέμβασης ανέρχεται σε 280 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό».



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/cPAfdaJ
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη