Γλυπτά Παρθενώνα: «Πεταμένα τα βρήκαμε» λένε τώρα οι Βρετανοί, τι απαντάει η Αθήνα

Γλυπτά Παρθενώνα: «Πεταμένα τα βρήκαμε» λένε τώρα οι Βρετανοί, τι απαντάει η Αθήνα

Οι Βρετανοί ισχυρίζονται τώρα ότι τα Γλυπτά του Παρθενώνα τα βρήκαν πεταμένα στα ερείπια και δεν τα... ξήλωσε ο λόρδος Έλγιν από το μνημείο.

 Αυτό ακούστηκε στην συνάντηση των δυο πλευρών στην Unesco την περασμένη εβδομάδα και έδωσε μια νέα τροπή στην διαμάχη ανάμεσα στην Ελλάδα και την Βρετανία. Και όλα αυτά την ώρα που η Βρετανία δείχνει διατεθειμένη να συζητήσει με την Ελλάδα και το αίτημά μας να επιστραφούν τα Γλυπτά εδώ όπου ανήκουν.

«Τα περισσότερα ανασύρθηκαν από τα ερείπια γύρω από τον Παρθενώνα», δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου Δρ. Τζόναθαν Γουίλιαμς. «Αυτά τα αντικείμενα δεν αφαιρέθηκαν από το μνημείο όπως υποστηρίζεται».

Η απάντηση ήρθε από την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη η οποία με επιστολή της στην εφημερίδα Guardian αναφέρει: «Με την πάροδο των ετών, οι ελληνικές αρχές και η διεθνής επιστημονική κοινότητα έχουν αποδείξει με ακλόνητα επιχειρήματα τα αληθινά γεγονότα γύρω από την αφαίρεση των γλυπτών του Παρθενώνα». Και συνεχίζει: «Ο Λόρδος Έλγιν χρησιμοποίησε παράνομα και άδικα μέσα για να κατασχέσει και να εξάγει τα γλυπτά του Παρθενώνα χωρίς πραγματική νόμιμη άδεια για να το πράξει, σε μια κατάφωρη πράξη κλοπής κατά συρροή».

#ΓΛΥΠΤΑ_ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ #ΑΚΡΟΠΟΛΗ #ΕΛΓΙΝ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/zAQZKTa
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη