-->

Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης: Πώς ξεκίνησε η φωτιά, σοκάρουν οι περιγραφές (βίντεο)

Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης: Πώς ξεκίνησε η φωτιά, σοκάρουν οι περιγραφές (βίντεο)

Δεκάδες είναι τα άτομα που απεγκλωβίστηκαν από το κτίριο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), το οποίο το μεσημέρι της Παρασκευής έπιασε φωτιά. Οι εικόνες καταστροφής σοκάρουν.

Από τα 44 άτομα που απεγκλωβίστηκαν, τα 11 μεταφέρθηκαν σε διάφορα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης με προβλήματα εξαιτίας της φωτιάς.

Σύμφωνα μάλιστα με πηγές του υπουργείου Υγείας, έξι από αυτούς έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο Παπανικολάου: Οι τέσσερις με ελαφρά αναπνευστικά προβλήματα και οι δύο διασωληνωμένοι.

Άλλα τρία άτομα έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος με ελαφρά, επίσης, αναπνευστικά προβλήματα.

Παράλληλα, στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο διακομίσθηκαν και δύο αγοράκια, ηλικίας 4 και 12 ετών, με ήπια αναπνευστική δυσχέρεια. Στον 12χρονο μάλιστα χορηγήθηκε και οξυγόνο, όμως η κατάσταση της υγείας και των δύο δεν εμπνέει ανησυχία. Οι δύο διασωληνωμένοι είναι άνδρες 20 και 35 ετών αντίστοιχα και είναι σε σταθερή κατάσταση.

Πώς ξεκίνησε η φωτιά

Η φωτιά φαίνεται πως ξεκίνησε από εγκαταλειμμένο κτίριο δίπλα από αυτό που στεγάζονται τα δύο Επιμελητήρια, Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό, επί της Αριστοτέλους και της οδού Εγνατίας.

Όπως σημείωσε ο συντονιστής Επιχειρήσεων Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Μάριος Αποστολίδης, οι έντονοι καπνοί μεταφέρθηκαν στα κτίρια των Επιμελητηρίων καθώς σε ένα ακόμα κτίριο επί της Εγνατίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η παρέμβαση της Πυροσβεστικής έγινε από τρία διαφορετικά σημεία, από την Αριστοτέλους, από τη Σολωμού και από την Εγνατία.

Η φωτιά ενδεχομένως να προέκυψε από τσιγάρο ή από σπίθα κλιματιστικού, με τις αρχές να διερευνούν το περιστατικό.

Σοκαριστικές περιγραφές

Σοκαριστικές είναι οι περιγραφές αυτοπτών μαρτύρων, οι οποίοι κατάφεραν να βγουν έγκαιρα από το κτίριο που στεγάζεται το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, παρά τον πυκνό καπνό.

Γυναίκα που βρισκόταν σε κτίριο δίπλα από αυτό που πήρε φωτιά αναφέρει πώς αυτή μαζί με άλλα έντεκα άτομα κατάφεραν να βγουν χρησιμοποιώντας τις σκάλες, σύμφωνα με οδηγίες της πυροσβεστικής.

Η γυναίκα ανέφερε ότι υπήρχαν πυκνοί καπνοί και σημείωσε ότι δεν άκουσε κάποια έκρηξη. «Βέβαια φοβηθήκαμε», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μία άλλη γυναίκα αναφέρει ότι στον έβδομο όροφο του κτιρίου που στεγάζεται το ΒΕΘ, υπάρχει φροντιστήριο, μέσα στο οποίο βρίσκονταν και παιδιά, όταν ξέσπασε φωτιά. Η γυναίκα, μητέρα του παιδιού που βρισκόταν στο φροντιστήριο, τόνισε ότι τα παιδιά τρόμαξαν πολύ.

Η ίδια έλαβε κλήση από την κόρη της για τη φωτιά και έσπευσε στο σημείο για να βεβαιωθεί πως ήταν καλά στην υγεία της. Από το φροντιστήριο δεν τραυματίστηκε κανένα παιδί και όλα κατάφεραν να βγουν εγκαίρως από το κτίριο.

Δείτε βίντεο:

#ΦΩΤΙΑ #ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ #ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ_ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/5qtlizm
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->