-->

Στα χέρια της κυβέρνησης το πόρισμα της ΡΑΕ για τα υπερέσοδα των εταιρειών ενέργειας, μέσα στην εβδομάδα οι ανακοινώσεις

Στα χέρια της κυβέρνησης το πόρισμα της ΡΑΕ για τα υπερέσοδα των εταιρειών ενέργειας, μέσα στην εβδομάδα οι ανακοινώσεις

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ξεδιαλύνει το τοπίο αναφορικά με τη φορολόγηση των υπερκερδών των παραγωγών ενέργειας για τους λογαριασμούς ρεύματος.

Ειδικότερα, ο υπουργος Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, δήλωσε ότι μέσα στην εβδομάδα «η κυβέρνηση θα επανέλθει κεντρικά με τα συμπεράσματά της, καθως τής εχει κοινοποιηθεί το πόρισμα της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) και τι ακριβώς έχει συμβεί με τα υπερέσοδα των παραγωγών ενέργειας αναφορικα με τους λογαριασμούς ρεύματος».

Σημειώνεται ότι -σύμφωνα με πληροφορίες- το πόρισμα της ΡΑΕ, που παραδόθηκε στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, τοποθετεί γύρω στα 60ο εκατ. ευρώ τα υπερέσοδα των παραγωγών ηλεκτρική ενέργειας.

Ωστόσο, δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη επίσημα ποιο είναι το τελικό ποσό που θα φορολογηθεί με 90% για να χρηματοδοτηθούν τα μέτρα στήριξης, τα οποία ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο κ. Σκέρτσος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι τρεις πηγές θα συμβάλλουν στην στήριξη των καταναλωτών: ο κρατικός προυπολογισμός, τα έσοδα απο το ταμείο ενεργειακής μετάβασης και τα έσοδα απο το έκτακτο τέλος στους παραγωγούς ενέργειας.

Ερωτηθείς για τις εκλογές, σχολίασε ότι αυτές θα κερδηθούν με την παραγωγή του έργου. Συνεπώς είναι ένας χρόνος κυβερνητικού έργου και μεταρρυθμίσεων, πρόσθεσε.

«Συντελείται μεγάλη αλλαγή σε πολλούς τομείς του Δημόσιου τομέα και θα αξιοποιηθεί κάθε μέρα μέχρι το τέλος της θητείας» τόνισε ο κ. Σκέρτσος φέρνοντας ως παραδείγματα τα νομοσχέδια για την απασχόληση και την στήριξη των ανεργων, για την πρωτοβάθμια υγεία και τον προσωπικό γιατρό που είναι προς ψήφιση, για την αναβάθμιση στα δημόσια πανεπιστήμια αλλά και το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στην Δικαιοσύνη».from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/YgEu4e9
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->