-->

«ΕΛΑΣ - Γαλλία - Συμμαχία»: Συνεργασία επαγγελματικής εκπαίδευσης για τις Αστυνομίες Ελλάδας και Γαλλίας

eurokinissi

Το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας συντονίζει την υλοποίηση επιμορφωτικής δράσης 12 στελεχών της που επισκέφτηκαν Υπηρεσίες της Εθνικής Αστυνομίας (Police Nationale) της Γαλλίας.

Μετά την επιτυχή ένταξη της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας στον Χάρτη Κινητικότητας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (VET-Mobility Charter 2021-2027), ξεκίνησε η υλοποίηση της τρίτης εκπαιδευτικής δράσης-κατάρτισης, στο πλαίσιο της οποίας συνολικά 12 στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας επισκέφθηκαν Υπηρεσίες της Εθνικής Αστυνομίας (Police Nationale) της Γαλλίας.

Η εκπαιδευτική δράση, διάρκειας 6 ημερών (από 8 έως 13 Μαϊου 2022 στο Παρίσι), οργανώθηκε από το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας σε συνεργασία με το Γραφείο Αστυνομικού Συνδέσμου της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Αθήνα και το Υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας – Διεύθυνση Διεθνούς Συνεργασίας.

Το εν λόγω πρόγραμμα κινητικότητας περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα θεματολογίας σχετικής με τον οργανωτικό και διοικητικό εκσυγχρονισμό των Υπηρεσιών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, με σκοπό την εδραίωση διαφανών, αξιοκρατικών και αμερόληπτων διαδικασιών πρόσληψης, διαχείρισης και αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού του Σώματος και την ενίσχυση της διαρκούς ανάπτυξης και εξέλιξής του.

Η εκπαιδευτική αποστολή ενημερώθηκε για το γαλλικό σύστημα διοίκησης και διαχείρισης του ανθρωπίνου δυναμικού, τόσο στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, όσο και στην Εθνική Αστυνομία, καθώς και σε θεματολογία που αφορά στο πλαίσιο προσλήψεων ένστολου και μόνιμου πολιτικού προσωπικού, αλλά και συμβασιούχων, στον τρόπο ανάπτυξης και αξιοποίησης του συστήματος διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού (HRSM), αλλά και στην αποτελεσματική κατανομή, αξιολόγηση και ανάπτυξη του προσωπικού με σκοπό τη μεγιστοποίηση της αποδοτικότητάς του.

Μετά την ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής κινητικότητας, οι συμμετέχοντες θα λάβουν μέρος σε ημερίδα, στην οποία θα παρουσιάσουν τις γνώσεις, δεξιότητες και εμπειρίες που αποκόμισαν, καθώς και τις προτάσεις τους αναφορικά με καινοτόμες ιδέες εκσυγχρονισμού ή βέλτιστων πρακτικών που μπορούν να υιοθετηθούν από την Ελληνική Αστυνομία.

Η εκπαιδευτική δράση χρηματοδοτείται εξ' ολοκλήρου από το πρόγραμμα κινητικότητας ERASMUS+, με Εθνική Μονάδα Συντονισμού του προγράμματος το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών.

Το Συντονιστικό Όργανο Στρατηγικής & Αξιοποίησης Χρηματοδοτικών Πηγών του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας συνεργάστηκε με το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, το Γραφείο Αστυνομικού Συνδέσμου της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Αθήνα και τη Σχολή Μετεκπαίδευσης & Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας για την επιτυχή χρηματοδότηση και υλοποίηση της δράσης.

#ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ #ΕΛΑΣ #ΕΛΛΑΔΑ #ΓΑΛΛΙΑ #ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/xFyKtrN
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->