-->

Λαμία: Ο λόφος Μιχαήλ και Γαβριήλ ξανά στη διάθεση των δημοτών

Ένας πνεύμονας πρασίνου, μια όαση χαλάρωσης και ευεξίας μέσα στον αστικό ιστό, παραδίδεται ξανά, μετά από πολλά χρόνια, στους δημότες του Δήμου Λαμιέων.

Μια έκταση 18,5 στρεμμάτων, η οποία ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο, είχε παραχωρηθεί στο Δήμο Λαμίας το έτος 2004, με απόφαση του τότε Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Η παραχώρηση αυτή έγινε αποκλειστικά με σκοπό τη συντήρηση, βελτίωση, προστασία, φύλαξη, διαχείριση, καθαριότητα και εν γένει εποπτεία του αλσυλλίου με ευθύνη και δαπάνες του Δήμου Λαμίας, προκειμένου να διαμορφωθεί - βελτιωθεί σε έναν σύγχρονο πνεύμονα πρασίνου, άρτια οργανωμένο, χώρο υπαίθριας αναψυχής που να μπορεί να λειτουργεί και ως χώρος δασικής περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, τόσο για τους κατοίκους της πόλης της Λαμίας όσο και για τους επισκέπτες της, προσφέροντας την ευκαιρία της ολιγόωρης αναψυχής, χωρίς όμως να μεταβληθεί ο χαρακτήρας του.

Η έκταση αυτή, υψηλής περιβαλλοντικής αξίας, μετά από στοχευμένες παρεμβάσεις των συνεργείων του Δήμου, όπως εργασίες εμπλουτισμού της βλάστησης, δενδροφύτευσης, καλλωπισμού και συντήρησης, προστίθεται στους χώρους που είναι διαθέσιμοι για χρήση από τους πολίτες.

Το πάρκο, θα λειτουργεί καθημερινά από τις 07.00 το πρωί και μέχρι τις 22.00 το βράδυ.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, δήλωσε σχετικά :

«… Ο λόφος Μιχαήλ και Γαβριήλ είναι ένας πνεύμονας πρασίνου και αναψυχής μέσα στον αστικό μας ιστό.

Ένας χώρος που για χρόνια παρέμενε κλειστός και επικίνδυνος από τις φθορές που είχαν προκληθεί, συντηρήθηκε, αναβαθμίστηκε λειτουργικά και αφού ξεπεράσαμε και τις όποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες για τους τρόπους χρήσης του, τον παραδίδουμε σήμερα στους συμπολίτες μας και στα παιδιά της πόλης μας.

Οι παρεμβάσεις της Δημοτικής μας Αρχής στο Ισιαδάκι, οι ενέργειες μας για την παραχώρηση του υπολοίπου τμήματος του στρατοπέδου Τσαλτάκη, και οι  συνεχείς φυτεύσεις των κοινόχρηστων χώρων της πόλης μας αποτελούν έμπρακτη απόδειξη των δεσμεύσεων και της πολιτικής που ακολουθούμε όλα αυτά τα χρόνια, που πρώτα και πάνω απ' όλα  έχει ως στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής  των συμπολιτών μας …».

1 σχόλιο:

 1. ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ. ΕΝΑΣ ΩΡΑΙΟΣ ΛΟΦΟΣ ΕΜΕΝΕ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΟΣ.
  ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΑΛΣΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ( ΜΕΓ. ΒΡΥΣΗ - ΣΤΥΛΙΔΟΣ) ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ .
  Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΓΙΝΕ ΠΡΙΝ 25 ΧΡΟΝΙΑ.
  ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΜΟΝΟ ΠΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΦΘΟΡΩΝ.....ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΧΟΡΤΑΡΙΑ.
  ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ , ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟΣ ΑΛΣΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΧΩΡΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΥ ,ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΙΔΕΣ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΩΝ ΜΕ ΣΧΕΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ.
  ΕΝΑΣ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΛΑΜΙΑ .....ΔΗΜΑΡΧΕ.....!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.
-->