Ευλογιά των πιθήκων: Σκέψεις να επανέλθει η μάσκα σε εσωτερικούς χώρους

Ευλογιά των πιθήκων: Σκέψεις να επανέλθει η μάσκα σε εσωτερικούς χώρους

«Θα έχουμε πολλά περισσότερα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων στο άμεσο μέλλον» προειδοποιεί ο Γιάννης Τούντας, ενώ επιπλέον σε αυτή την ασθένεια έχουμε πολλούς ασυμπτωματικούς ασθενείς.

Την ώρα που το πρώτο ύποπτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων παραμένει στο «Αττικόν» και υπό διερεύνηση, επιστήμονες που ανησυχούσαν ήδη για ενδεχόμενη αναζοπύρωση της πανδημίας του κορονοϊού καλούν τώρα την πολιτεία να επαναφέρει το μέτρο της χρήσης της μάσκας στους εσωτερικούς χώρους.

Παρότι οι πληροφορίες για τον πρώτο γύρο εξετάσεων στον 29χρονο τουρίστα αναφέρουν πως πρόκειται για ανεμοβλογιά, «ειδικοί» εκτιμούν πως η έλευση της ευλογιάς των πιθήκων και στη χώρα μας είναι θέμα χρόνου. 

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής στο ΕΚΠΑ, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εμφανίστηκε καθησυχαστική για τη νέα αυτή νόσο, σημειώνοντας, ωστόσο, πως αυτό που προβληματίζει του επιστήμονες είναι το γιατί υπάρχει αυτή η μεγάλη διασπορά σε κάποιες χώρες.

Ανέφερε, ακόμη, ότι υπάρχουν σκέψεις να επανέλθει η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, υπογραμμίζοντας ότι ο ιός μεταδίδεται και από τα σταγονίδια.

Σημείωσε ότι τις επόμενες ημέρες η ιατρική κοινότητα θα γνωρίζει αν πρόκειται για μετάλλαξη, ενώ ξεκαθάρισε ότι η θνητότητα από τη νόσο είναι στο 1-3%.

«Θα έχουμε πολλά περισσότερα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων στο άμεσο μέλλον και επιπλέον σε αυτή την ασθένεια έχουμε πολλούς ασυμπτωματικούς ασθενείς» επισήμανε, από την πλευρά του, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο ομότιμος καθηγητής κοινωνικής και προληπτικής ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιάννης Τούντας.

Όπως εξήγησε «αυτό σημαίνει πως ο αριθμός των κρουσμάτων είναι πολύ μεγαλύτερος από τον αριθμό των διαγνωσμένων ή των ύποπτων περιπτώσεων».

Για αυτό το λόγο, εξέφρασε την εκτίμηση πως θα πρέπει να επανεξεταστεί το θέμα της διατήρησης της μάσκας, τουλάχιστον σε εσωτερικούς χώρους, λόγω και της νέας απειλής. 

#ΕΥΛΟΓΙΑ_ΤΩΝ_ΠΙΘΗΚΩΝ #ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ #ΜΑΣΚΕΣ #ΠΑΝΔΗΜΙΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/7JyPWKz
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη