Έτοιμο να ξαναρχίσει τις ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία το Κρεμλίνο

Έτοιμο να ξαναρχίσει τις ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία το Κρεμλίνο

Ο Ρώσος διαπραγματευτής Βλαντίμιρ Μεντίνσκι δήλωσε απόψε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να ξαναρχίσει τις ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία, κατηγορώντας το Κίεβο για τη διακοπή τους.

«Από την πλευρά μας, είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε τον διάλογο», διεμήνυσε ο Μεντίνσκι, επικεφαλής της ρωσικής διαπραγματευτικής ομάδας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη δημόσια τηλεόραση της Λευκορωσίας.

«Το πάγωμα των συνομιλιών έγινε αποκλειστικά με πρωτοβουλία της Ουκρανίας», πρόσθεσε, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση πως τώρα «η μπάλα είναι στη δική τους πλευρά».

«Η Ρωσία ποτέ δεν αρνήθηκε τις διαπραγματεύσεις», πρόσθεσε σχετικά.

Οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν αφού οι ρωσικές δυνάμεις μπήκαν στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, ενώ οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών συναντήθηκαν τον Μάρτιο στην Τουρκία.

Υπενθυμίζεται πως ο Ουκρανός διαπραγματευτής Μιχαΐλο Ποντολιάκ είπε την περασμένη Τρίτη ότι οι συνομιλίες «αναστέλλονται» - καθώς η Ρωσία ανασύνταξε τις δυνάμεις της και τώρα επικεντρώνει τις επιχειρήσεις της στην ανατολική Ουκρανία.

#ΟΥΚΡΑΝΙΑ #ΠΟΛΕΜΟΣ #ΡΩΣΙΑ #ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/x0vrdw3
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη