Τα μερομήνια «δείχνουν» άστατο καιρό του Αγίου Πνεύματος και καλοκαίρι με καύσωνες

Τα μερομήνια «δείχνουν» άστατο καιρό του Αγίου Πνεύματος και καλοκαίρι με καύσωνες

Σύμφωνα με τα μερομήνια, τα οποία ωστόσο, δεν μπορούν να αποτελέσουν ασφαλή πρόβλεψη των καιρικών συνθηκών, το φετινό καλοκαίρι αναμένεται να έχει «γερούς» καύσωνες.

Μερομήνια ονομάζει ο λαός τις (12) δώδεκα πρώτες ημέρες του όγδοου φεγγαριού του έτους, δηλαδή του Αυγούστου. Η παρατήρηση των τάσεων του καιρού το συγκεκριμένο διάστημα λειτουργούσε παλιότερα ως τρόπος «πρόγνωσης» των καιρικών φαινομένων για όλο το έτος.

Σε καμία περίπτωση τα μερομήνια δεν μπορούν να αποτελέσουν ασφαλή πρόβλεψη των καιρικών συνθηκών. Ωστόσο για πολλούς αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο.

Σύμφωνα λοιπόν με τα μερομήνια, όπως αναφέρονται στο helppost.gr, το καλοκαίρι αναμένεται να έχει «γερούς» καύσωνες.

Ο Ιούνιος ξεκινά με άστατο καιρό και δεν θα λείπουν οι γνωστές μπόρες. Ωστόσο από τα μέσα του μήνα και μετά θα επιστρέψει η ζέστη ενώ προς το τέλος θα μας επισκεφθούν και οι πρώτοι καύσωνες.

O Ιούλιος θα είναι ο μήνας που η χώρα θα γίνει «καμίνι» καθώς μετά το πρώτο δεκαήμερο οι υψηλές θερμοκρασίες θα μας αναγκάσουν να λειτουργήσουμε τα κλιματιστικά στο φουλ.



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/TWUPpzd
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη