-->

Καταπέλτης η εισαγγελέας στη δίκη Τοπαλούδη: «Την έριξαν ζωντανή στη θάλασσα για να πεθάνει εκεί»

Καταπέλτης η εισαγγελέας στη δίκη Τοπαλούδη: «Την έριξαν ζωντανή στη θάλασσα για να πεθάνει εκεί»

Την ενοχή, όπως και πρωτόδικα, των δύο κατηγορουμένων για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας όπου δικάζεται η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό.

Είναι χαρακτηριστικό πως στην αγόρευσή της η εισαγγελέας απέρριψε έναν προς έναν τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων, οι οποίοι κατά την απολογία τους προσπάθησαν να ρίξουν ο ένας την ευθύνη στον άλλον. Το παρών στο δικαστήριο έδωσαν και οι γονείς της άτυχης φοιτήτριας, με τη μητέρα της να ξεσπά ακόμη μια φορά βλέποντας τους κατηγορουμένους: «Σε τρεις μέρες έφαγες το παιδί μου ρε π...όπαιδο. Ήρθατε από την Αλβανία να σπείρετε τον πόνο» φώναξε μόλις άρχισε η εισαγγελέας να περιγράφει όσα συνέβησαν.

Η εισαγγελική λειτουργός αφού αναφέρθηκε στη συνάντηση της Ελένης με τον κατηγορούμενο αλβανικής καταγωγής ανακαλύπτοντας στη συνέχεια ότι μαζί τους θα έρθει και ένας Ροδίτης φίλος του, έφτασε στην ώρα που οι τρεις τους πήγαν στο σπίτι του τελευταίου στους Πεύκους. «Πήγαν στο δώμα και έπιναν ποτό. Στη 01.07 λεπτά η Ελενη στέλνει μήνυμα στη φίλη της «πάρε με σε μια ώρα τηλέφωνο». Το μήνυμα αυτό σημαίνει για μένα ότι «δεν περνάω καλά, κάτι συμβαίνει». Είχε ένστικτο. Παρά την αντίθετη βούληση της και με την άσκηση σωματικής βίας προχώρησαν μαζί της διαδοχικά σε συνουσία. Η άσκηση βίας αποδεικνύεται από τις αμυχές στο κορμί της, οι κακώσεις, τα σημάδια από τα μαχαίρια. Οι κακώσεις έγιναν εν ζωή. Η μη ύπαρξη κακώσεων στα γεννητικά όργανα δεν προβληματίζει αφού έμεινε για αρκετή ώρα στο νερό.

Το κορίτσι προσπάθησε να αντισταθεί και προειδοποίησε ότι θα τους καταγγείλει. Εκείνοι σκεπτόμενοι τις συνέπειες αυτού της κατάφεραν πλήγματα στο κεφάλι με σίδερο προκαλώντας της αιμορραγία και οίδημα. Οι κατηγορούμενοι αντιλαμβανόμενοι την κατάσταση τη μετέφεραν στο μπάνιο με εκείνη να αιμορραγεί ακατάσχετα. Όταν είδαν την κρισιμότητα της κατάστασης τη μετέφεραν στο αυτοκίνητο… Για τη μεταφορά είναι βέβαιο ότι απαιτούνταν δυο άτομα αφού το κορίτσι δεν θα μπορούσε να σταθεί στα πόδια του. Αντί την ύστατη στιγμή να τη βοηθήσουν, την οδήγησαν σε ερημική παραλία. Σταμάτησαν σε ένα πλάτωμα. Έριξαν την Ελενη ζωντανή στη θάλασσα για να μην εντοπιστεί ποτέ και να πεθάνει εκεί. Και οι δυο σήκωσαν το σώμα, παρά τους αντίθετους ισχυρισμούς τους. Προκύπτει από την κατάθεση του ιατροδικαστή ότι ενόψει του ότι η Ελένη ήταν ψηλή κοπέλα και βρισκόταν σε κωματώδη κατάσταση, δεν ήταν δυνατόν να την σηκώσει κάποιος μόνος. Ούτε υπάρχουν σημάδια από σύρσιμο επάνω της. Τεκμαίρεται ότι συνεργάστηκαν και οι δυο για να πετάξουν την Ελένη στη θάλασσα».

Οι κατηγορούμενοι -σύμφωνα με την εισαγγελέα- επέστρεψαν στο σπίτι για να το καθαρίσουν, όπως και το φορτηγάκι, και να μαζέψουν τα προσωπικά αντικείμενα της κοπέλας. Σε 40-45 λεπτά εντοπίστηκαν ξανά στο ίδιο σημείο που έριξαν την Ελενη για να ξεφορτωθούν τα πράγματα της. «Ο θάνατος θα ερχόταν έτσι κι αλλιώς, απλώς διάλεξαν να την πετάξουν στη θάλασσα».

#ΕΛΕΝΗ_ΤΟΠΑΛΟΥΔΗ #ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ #ΘΑΝΑΤΟΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/WLrSRGH
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->