-->

Φρίκη στη Λευκωσία: Σκότωσαν γατάκια, έβαψαν τοίχο με το αίμα τους και τα κρέμασαν (βίντεο)

Φρίκη στη Λευκωσία: Σκότωσαν γατάκια, έβαψαν τοίχο με το αίμα τους και τα κρέμασαν (βίντεο)

Απάνθρωπο περιστατικό καταγράφηκε στην Κύπρο, όπου άγνωστοι κακοποίησαν γατάκια, έβαψαν με το αίμα τους τοίχο ενός σχολείου και τα κρέμασαν.

Το φρικιαστικό περιστατικό συνέβη σε λύκειο της Λευκωσίας. Σύμφωνα με τον Γιώργο Περδίκη, μέλος του πολιτικού γραφείου Κινήματος Οικολόγων, η καταγγελία εξετάστηκε από την ομάδα δράσης για τα ζώα και σύμφωνα με αυτή την περασμένη Πέμπτη άγνωστοι δολοφόνησαν με απάνθρωπο τρόπο τρία μικρά γατάκια και όντως χρησιμοποίησαν το αίμα τους για να βάψουν τους τοίχους.

Σημείωσε επίσης ότι τα γατάκια ήταν υπό την φροντίδα των παιδιών του Λυκείου και της καθαρίστριας αλλά και του προσωπικού. Η υπόθεση διερευνάται μετά από καταγγελία τους στην Αστυνομία. «Ελπίζουμε να βρεθούν οι ένοχοι και να καταδικαστούν και εύχομαι να μην πρόκειται για έφηβους από το Λύκειο γιατί πραγματικά θα είναι θλιβερό σε τέτοια ηλικία τα παιδιά να έχουν τέτοιου είδους συμπεριφορές»

Κλείνοντας, ο κ. Περδίκης υπογράμμισε πως περίμεναν από την Αστυνομία των ζώων να ολοκληρώσει τις έρευνες να πάρει δακτυλικά αποτυπώματα και να οδηγήσει τους ενόχους σε υποδειγματική τιμωρία.

Δείτε το ρεπορτάζ του Sigmalive:

{https://www.youtube.com/watch?v=THEQ3q1zjcI}

Η ανακοίνωση από το Κίνημα Οικολόγων

Σύμφωνα με καταγγελία του Κινήματος Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών, έφθασε ενώπιον τους καταγγελία ότι στις 05/05/2022 στο Λύκειο Ιδαλίου στην επαρχία Λευκωσίας, άτομα έβαψαν με σπρέι ανυπεράσπιστα γατάκια και στη συνέχεια χρησιμοποίησαν το αίμα τους για να γράψουν στους τοίχους και μετά τα κρέμασαν.

Σύμφωνα με τους Οικολόγους, «άτομα του προσωπικού του σχολείου και κάποια παιδιά, φρόντιζαν την εν λόγω γατούλα που ήταν έγκυος και όταν γέννησε φρόντιζαν την μανούλα με τα τρία γατάκια της».

«Αυτή η βάρβαρη και αποτρόπαια εγκληματική πράξη, φαίνεται πως έγινε από άτομα που γνώριζαν για την ύπαρξη της γατούλας και των μικρών της. Το γεγονός πως έβαψαν τα γατάκια με σπρέι προηγουμένως, δείχνει προμελετημένο έγκλημα. Η εγκληματική πράξη διερευνάται από την Αστυνομία των Ζώων Λευκωσίας» υπογράμμισε.

Επισημαίνει πως «ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, ζητούμε από τις αρμόδιες αρχές την πλήρη διερεύνηση ενός ακόμα τραγικού περιστατικού που αφορά θανάτωση ζώων και την απόδοση δικαιοσύνης σε αυτούς που προέβησαν στον βασανισμό και τη θανάτωση τους. Καλούμε επίσης όποιον γνωρίζει κάτι για αυτή την υπόθεση να ενημερώσει άμεσα την Αστυνομία».

Τόνισε επίσης ότι «η συμπεριφορά του να βλάπτει κανείς ζώα, είτε είναι παιδί είτε είναι ενήλικας, αποτελεί κλινικό σύμπτωμα συγκεκριμένων ψυχικών διαταραχών. Είναι επίσης επιβεβαιωμένο ότι άτομα που μαθαίνουν από μικρή ηλικία να κακοποιούν ζώα τότε αργότερα ως ενήλικοι, θα επιδείξουν κάποια μορφή διαπροσωπικής βίας. Αντίστροφα, παιδιά που μαθαίνουν να φροντίζουν τα ζώα, έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να αναπτύξουν συμπόνια κι εν συναίσθηση προς άλλα άτομα».

Αναφέρει μεταξύ άλλων πως «είναι καθήκον της οικογένειας και της πολιτείας, μέσω των σχολείων, η καλλιέργεια του σεβασμού απέναντι στα ζώα. Ακόμα μια φορά τονίζουμε την ανάγκη για ένταξη ολιγόωρων διαλέξεων φιλοζωίας στα σχολεία. «Πρέπει επιτέλους να σταματήσουν αυτές οι βάναυσες πράξεις απέναντι στα ζώα. Αν θέλουμε να λεγόμαστε πολιτισμένος λαός, πρέπει να σεβόμαστε κάθε μορφής ζωής και ιδιαίτερα τα ζώα», τόνισε η συντονίστρια της Ομάδας Δράσης για τα Ζώα του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, κ. Ανθή Μουζούρη».

Κλείνοντας, τονίζουν πως «ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θα παρακολουθούμε την υπόθεση μέχρι την διαλεύκανση της και απόδοση της δικαιοσύνης».from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/N69zmIw
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->