Πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στην Σλοβενία

Πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στην Σλοβενία

Η Σλοβενία ανακοίνωσε σήμερα το πρώτο κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων σε ταξιδιώτη που είχε επιστρέψει από τα Κανάρια Νησιά στην Ισπανία.

Ο άνδρας, σύμφωνα με πληροφορίες από το σλοβενικό τηλεοπτικό κανάλι N1, δεν νοσηλεύεται επειδή έχει μολυνθεί από μια ήπια εκδοχή αυτής της λοιμώδους ιογενούς νόσου.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δεν έχει στοιχεία ότι ο ιός της ευλογιάς των πιθήκων έχει μεταλλαχθεί, δήλωσε ανώτερο στέλεχος της υπηρεσίας του ΟΗΕ, σημειώνοντας ότι η μολυσματική ασθένεια, η οποία είναι ενδημική στη δυτική και κεντρική Αφρική, δεν έχει μέχρι στιγμής την τάση να μεταβάλλεται.

 

Η Ρόζαμουντ Λούις, επικεφαλής της γραμματείας για την ευλογιά, η οποία είναι μέρος του Προγράμματος Έκτακτων Αναγκών του ΠΟΥ, ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ότι οι μεταλλάξεις είναι συνήθως λιγότερες σε αυτό τον ιό, αν και η αλληλουχία του γονιδιώματος των κρουσμάτων θα βοηθήσει στην κατανόηση της τρέχουσας επιδημίας.

 

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ #ΕΥΛΟΓΙΑ_ΤΩΝ_ΠΙΘΗΚΩΝ #ΣΛΟΒΕΝΙΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/94Q8Dh1
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη