Γιάννης Σαρακιώτης για Εργατική Πρωτομαγιά: «Ημέρα απάντησης στην Κυβερνητική αναλγησία»


Το μήνυμα του με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς απηύθυνε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης, ασκώντας ταυτόχρονα δριμεία κριτική στις επιλογές της Κυβέρνησης. Ειδικότερα, ο κ. Σαρακιώτης ανέφερε τα εξής: 


«Ο φετινός εορτασμός λαμβάνει χώρα σε μία πρωτοφανή χρονική, οικονομική και κοινωνική συγκυρία. Σε μία συγκυρία, όπου η ελληνική κοινωνία, βιώνει όχι μόνο τις οδυνηρές συνέπειες των διαδοχικών κρίσεων (πανδημία, ενεργειακή κρίση, ακρίβεια), αλλά και τη δυσάρεστη εμπειρία της παντελούς έλλειψης ουσιαστικής στήριξης από μία Κυβέρνηση, η οποία πορεύεται, μη διδασκόμενη, στον αδιέξοδο δρόμο των ιδεολογικών της εμμονών. 


Πραγματοποιώντας επιλογές, όπως ο περιορισμός των συλλογικών συμβάσεων, η κατάργηση του βάσιμου λόγου απόλυσης, η ελαστικοποίηση της εργασίας, η εκπαραθύρωση εργαζομένων από τη δουλειά τους, όπως στην περίπτωση της ΛΑΡΚΟ. Εργαζομένων προς τους οποίους τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας υπόσχονταν προεκλογικά την εξασφάλιση των θέσεων απασχόλησης τους. Επιπροσθέτως, η απαξίωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, η αποδιάρθρωση του ΟΑΕΔ, η ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης και η συγκριτικά με την επίθεση που υφίσταται το εισόδημα των πολιτών, ανεπαίσθητη αύξηση του κατώτατου μισθού την ώρα που γαλάζια επιτελικά στελέχη δημοσίων Οργανισμών λαμβάνουν προκλητικές αποδοχές πολλών χιλιάδων ευρώ κ.α. Πρόκειται για επιλογές, οι οποίες συνθέτουν το περίγραμμα της ανεπάρκειας, της αναλγησίας και της μη συνειδητοποίησης της κρισιμότητας της κατάστασης


Απέναντι σε όλα τα παραπάνω, η απάντηση του κόσμου της εργασίας, θα είναι ηχηρή. Θα είναι μία απάντηση που θα διαπνέεται από το αίσθημα της κοινωνικής δικαιοσύνης και θα ισοδυναμεί με μία κορυφαία πράξη υπεράσπισης του δικαιώματος των εργαζομένων και της κοινωνικής πλειοψηφίας στην εργασία, στη ζωή και στην αξιοπρέπεια

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη