-->

«Βράζει» το ΑΠΘ- Σε ετοιμότητα ο «Αίαντας»

«Βράζει» το ΑΠΘ- Σε ετοιμότητα ο «Αίαντας»

Την άμεση απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων από τους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ζητούν οι σύλλογοι φοιτητών που  βρίσκονται αυτήν την ώρα μπροστά από τις αστυνομικές διμοιρίες στη Σχολή Θετικών Επιστημών.

Νωρίτερα, οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Χημείου και πραγματοποίησαν πορεία εντός του κάμπους του πανεπιστημίου, φτάνοντας μπροστά από την κοσμητεία της ΣΘΕ.Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο οι διμοιρίες της αστυνομίας όσο και το όχημα «Αίαντας», τέθηκαν σε ετοιμότητα.

{https://www.youtube.com/watch?v=c0NUXZcmrg0}

Εκπρόσωποι του συλλόγου διδασκόντων και του συλλόγου διοικητικού προσωπικού, πραγματοποίησαν σήμερα παρέμβαση, ζητώντας από τον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων, την αποχώρησή τους, καθώς όπως είπαν οι αστυνομικοί παρουσία στο χώρο πέρα από τους προφανείς κινδύνους να υπάρξει κάποιο περιστατικό όπως ο τραυματισμός φοιτητή που σημειώθηκε χθες, ουσιαστικά δεν προσφέρει τίποτα στην εκτόνωση της κατάστασης αλλά αντίθετα συμβάλλει στη διατήρηση του κλίματος έντασης και αστυνομοκρατίας, κάτω από το οποίο δεν μπορούν να γίνονται μαθήματα σε ένα πανεπιστήμιο.

{https://www.youtube.com/watch?v=W3RUclZLv0c&t=1s}

Αυτή την ώρα οι ομάδες των φοιτητών παραμένουν συγκεντρωμένες μπροστά από τις αστυνομικές δυνάμεις φωνάζοντας συνθήματα.

1απθ φοιτητες ματ

απθ φοιτητες ματ2

αιαντας απθ 1

Πηγή: GRTimes.gr

#ΑΠΘ #ΜΑΤ #ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ #ΦΟΙΤΗΤΕΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/2RCV39p
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->