Γκάγκα από Πρέβεζα: Το νοσοκομείο δεν θα συγχωνευτεί με άλλο, χρειάζεται βελτίωση

Γκάγκα από Πρέβεζα: Το νοσοκομείο δεν θα συγχωνευτεί με άλλο, χρειάζεται βελτίωση

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, συνοδευόμενη από τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Ιωάννη Καρβέλη, επισκέφθηκε χθες τα Γενικά Νοσοκομεία Λευκάδας, Πρέβεζας και Άρτας.

Από την Πρέβεζα δήλωσε ότι το νοσοκομείο χρειάζεται ενίσχυση και αναβάθμιση αλλά ότι δεν πρόκειται για να γίνει συγχώνευση του νοσοκομείου με κάποιο άλλο, σύμφωνα με το news4health.gr.

Στο ολοκαίνουργιο νοσοκομείο Λευκάδας την Αναπληρώτρια Υπουργό υποδέχθηκε ο Διοικητής κ. Ι. Μπάκαβος και ο βουλευτής Λευκάδας κ. Αθ. Καββαδάς. Η κα Γκάγκα επισκέφθηκε όλους τους χώρους του νοσοκομείου και συναντήθηκε με τους διευθυντές των κλινικών και στελέχη όλων των υπηρεσιών με τους οποίους συζήτησε για τα θέματα λειτουργίας. Το νοσοκομείο Λευκάδας έχει στελεχωθεί με περισσότερους μόνιμους ιατρούς και επικουρικό προσωπικό σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και διαθέτει νέο σύγχρονο εξοπλισμό. Η κα Γκάγκα εξέφρασε την ικανοποιήσή της για το σχεδιασμό και τις εξαιρετικές εγκαταστάσεις του νοσοκομείου.

Στη συνέχεια η Αναπληρώτρια Υπουργός επισκέφθηκε το ΓΝ Πρέβεζας όπου συναντήθηκε με τον Διοικητή κ. Δ.Σκανδάλη, διευθυντές του ιατρικού προσωπικού και εργαζόμενους του νοσοκομείου. Περιηγήθηκε στους χώρους του νοσοκομείου και ακολούθησε σύσκεψη με εκπροσώπους του ιατρικού συλλόγου και τους τοπικούς φορείς στο γραφείο του Διοικητή. Η κα Γκάγκα συζήτησε τις βελτιώσεις που χρειάζεται το νοσοκομείο και θεώρησε σημαντικό να γίνει αναβάθμιση ξεκινώντας από τους θαλάμους νοσηλείας, διαβεβαίωσε δε ότι δεν θα υπάρξει συγχώνευση κανενός νοσοκομείου με άλλο.

Απαντώντας στην ερώτηση των μέσων ενημέρωσης για την πιθανότητα ανέγερσης νέου Νοσοκομείου στην Πρέβεζας η κα Γκάγκα ανέφερε ότι υπάρχουν πάρα πολλά Νοσοκομεία που θέλουν ανακαινίσεις ή και καινούργια κτίρια στη χώρα και ο σκοπός της επίσκεψης της σε αυτά είναι να μπει μια σειρά προτεραιότητας.

«Δεν ήρθα εδώ να σας δώσω υποσχέσεις ότι θα κάνουμε καινούργιο Νοσοκομείο. Θα κοιτάξουμε όλα τα αιτήματα. Σίγουρα υπάρχουν πράγματα για το Νοσοκομείο για να υπάρχει μία βελτίωση όπως οι τουαλέτες στους θαλάμους, που για μένα είναι σημαντικό. Στο Υπουργείο έχουμε αιτήματα για τουλάχιστον 15 νέα νοσοκομεία. Πρέπει να τα ιεραρχήσουμε γιατί 15 παράλληλα νέα νοσοκομεία δεν υπάρχει δυνατότητα να φτιάξουμε. Άρα πρέπει να δούμε λίγο που μπορούμε να πάμε πως μπορούμε να πάμε και που υπάρχουν περισσότερες ανάγκες. Γιατί αλλιώς είναι να έχεις μία νοσηλεία 30 χιλιάδων ανθρώπων το χρόνο και αλλιώς μία νοσηλεία 3,5 χιλιάδων ανθρώπων το χρόνο. Άρα δεν θα σας απαντήσω σήμερα, κάνω επίσκεψη σε όλα τα νοσοκομεία της Ελλάδας, βλέπω παντού τις ελλείψεις. Θα βοηθήσουμε όλα τα Νοσοκομεία, αυτό μπορώ να σας το υποσχεθώ. Και με ανακαινίσεις και με προσωπικό. Το κάνουμε ήδη» είπε μεταξύ άλλων η Υπουργός.

{https://www.youtube.com/watch?v=KlO3PAPLdXA}

Σε ερώτηση αν πρόκειται να αλλάξει ο «χαρακτήρας» του νοσοκομείου τόνισε ότι σκοπός είναι να βελτιωθεί η διασύνδεση με τις γύρω περιοχές.

Στο ΓΝ Άρτας την κα Γκάγκα υποδέχθηκαν ο Διοικητής του νοσοκομείου κ. Ε. Ντάκουλας και ο βουλευτής Άρτας και Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Στύλιος. Η κα Γκάγκα αφού ξεναγήθηκε στους χώρους του νοσοκομείου συναντήθηκε με τους γιατρούς, νοσηλευτές, διευθυντές, το διοικητικό συμβούλιο και εκπροσώπους των εργαζομένων όπου συζήτησαν θέματα του νοσοκομείου.

Η επίσκεψη στην Άρτα συνεχίστηκε με περιήγηση στο κέντρο Υγείας και το ΚΕΦΙΑΠ Άρτας και ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο Δημαρχείο και συνάντηση με το Δήμαρχο Αρταίων και των Δήμων Γεωργίου Καραισκάκη, Νικολάου Σκουφά και Κεντρικών Τζουμέρκων.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός ευχαρίστησε για ακόμα μια φορά, σε όλες τις δομές, όλο το προσωπικό που όπως είπε «εργάζονται με ενθουσιασμό και αφοσίωση και κάθε μέρα ξεπερνούν τον εαυτό τους για να ανταποκριθούν στη φροντίδα των ασθενών».



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/htkHr1a
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη